Archive for iulie 5th, 2018

05 iul.
2018

Comments (0)

admin

Subvenții majorate la 2.250 lei pentru angajatorii care încadrează persoane din grupuri vulnerabile sau care încheie contracte de ucenicie sau de stagiu

Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, majorarea cuantumului subvențiilor acordate angajatorilor care încadrează în muncă persoane care provin din grupuri vulnerabile sau care încheie contracte de ucenicie sau de stagiu, printr-un proiect de Ordonanță de urgență care modifică și completează trei acte normative din domeniul forței de muncă. Read the rest of this entry »

05 iul.
2018

Comments (0)

admin

Ghidul privind depunerea în anul 2018 a declaraţiei unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice (ANAF)

Pe portalul ANAF, în secțiunea „Asistență contribuabili”, rubrica „Ghiduri curente”, a fost publicat „Ghidul privind depunerea în anul 2018 a declaraţiei unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice”. Read the rest of this entry »

05 iul.
2018

Comments (0)

admin

Care este cota de TVA aplicabilă în cazul unui contract de prestări de servicii de consultanță în care se prevede recuperarea de la beneficiar a cheltuielilor privind cazarea, transportul și diurna consultanților?

Conform prevederilor din Codul fiscal, baza de impozitare a taxei pe valoarea adăugată cuprinde cheltuielile accesorii, cum sunt: comisioanele, cheltuielile de ambalare, transport şi asigurare, solicitate de către furnizor/prestator cumpărătorului sau beneficiarului. Cheltuielile facturate de furnizorul de bunuri sau de prestatorul de servicii cumpărătorului, care fac obiectul unui contract separat şi care sunt legate de livrările de bunuri sau de prestările de servicii în cauză, se consideră cheltuieli accesorii. Read the rest of this entry »

05 iul.
2018

Comments (0)

admin

Speță TVA – livrare de bunuri din România urmată de export (răspuns oficial ANAF)

Intrebare – Poate aplica scutirea de TVA în România o persoana impozabilă nerezidentă înregistrată în scopuri de TVA în România, care efectuează livrări de bunuri din România către clienți stabiliti în afara Comunității? Read the rest of this entry »

error: Conținutul este protejat !!