AcasăDeclaratia 394ANAF - în SPV aveți posibilitatea de vizualizare a situației neconcordantelor identificate...

ANAF – în SPV aveți posibilitatea de vizualizare a situației neconcordantelor identificate între livrările/prestările și achizițiile declarate în D 394

ANAF informeaza ca in spatiul privat virtual (SPV), fiecare persoana impozabila înregistrata în scopuri de TVA, care si-a dat consimtamantul privind consultarea tranzactiilor de catre partenerii acesteia, va avea posibilitatea de vizualizare a situatiei neconcordantelor identificate între livrarile/prestarile si achizitiile declarate în D394 de catre persoana impozabila și toti partenerii acesteia, care si-au dat acordul în acest sens, pentru fiecare an fiscal .

Neconcordantele se regasesc in SPV, in Sectiunea Mesaje, tipul documentului/categoria ,,Raport analiza de risc,, la descriere fiind precizat faptul ca sunt neconcordante 394 cu partenerii.

In prezent se pot vizualiza neconcordantele din D394 pentru anul 2018. Pentru perioada iulie 2016 – 2017, neconcordantele vor fi afisate in perioada imediat urmatoare.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

Neconcordantele sunt calculate la fiecare perioada fiscala în parte, de la începutul anului, în sensul ca, indiferent de luna la care un partener si-a dat acordul, în raportul SPV din luna respectiva se vor afisa neconcordantele începând cu luna ianuarie a anului respectiv.

ANAF mentioneaza ca, in SPV se vor afisa numai date conform noului formular D394, valabil din luna iulie 2016.

Contribuabilii care primesc aceste fisiere cu neconcordante, trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

1. Sa fie inregistrati in SPV la momentul transmiterii datelor;
2. Sa isi fi exprimat optiunea DA in cel putin un formular D394, incepand cu luna iulie 2016, astfel incat sa primeasca raportul.

GRUPUL CONTABILILOR PE FACEBOOK – CLICK AICI – PESTE 14.000 DE COLEGI TE ASTEAPTA CU RASPUNSURI LA INTREBARILE TALE. VINO ALATURI DE NOI!

La prima transmitere, se va genera cate un fisier pentru fiecare an de raportare in parte, pentru care contribuabilul si-a dat acordul si numai cu partenerii care si-au dat acordul pentru aceeasi perioada de raportare.
La urmatoarele transmiteri se vor furniza datele pentru anul de raportare in curs (an in care contribuabilul si-a dat acordul in vederea consultarii prin SPV).

Sursa – A.J.F.P. ARGES, postat pe Contabili pe Facebook

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!