AcasăGeneralCum se realizează corectarea informațiilor înscrise în facturi (info, recomandări, etc.)

Cum se realizează corectarea informațiilor înscrise în facturi (info, recomandări, etc.)

Corectarea informațiilor înscrise în facturi sau în alte documente care țin loc de factură se efectuează astfel:

– În cazul în care factura nu a fost transmisă către beneficiar, aceasta se anulează și se emite o nouă factură;
– În cazul în care factura a fost transmisă beneficiarului, exista doua posibilități
:

1. fie se emite o nouă factură care trebuie să cuprindă, pe de o parte, informațiile din factura inițială, numărul și data facturii corectate, valorile cu semnul minus sau, după caz, o mențiune din care să rezulte că valorile respective sunt negative, iar, pe de altă parte, informațiile și valorile corecte;

2. fie se emite o nouă factură conținând informațiile și valorile corecte și concomitent se emite o factură cu valorile cu semnul minus sau, după caz, cu o mențiune din care să rezulte că valorile respective sunt negative, în care se înscriu numărul și data facturii corectate.

FOLOSEȘTE DECI UN SOFT DE FACTURARE CE TE AJUTA ÎN REZOLVAREA RAPIDA A UNOR ASTFEL DE SITUAȚII – NOI RECOMANDÂND ÎN ACEST SENS SMART BILL.

Potrivit Codului fiscal, documentul care ține loc de factură este documentul emis pentru o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, în conformitate cu obligațiile impuse de un acord ori de un tratat la care România este parte, care conține cel puțin informațiile prevăzute la articolele cu privire la facturare din Codul fiscal.

În situația în care o persoană impozabilă a emis facturi aplicând regimul de taxare și ulterior intră în posesia documentelor justificative care îi dau dreptul la aplicarea unei scutiri de taxă pe valoarea adăugată, aceasta poate corecta facturile emise, aplicând regimul de scutire corespunzător operațiunilor realizate.

Aceleași prevederi se aplică și în situația în care o persoană impozabilă a emis facturi aplicând regimul de taxare pentru operațiuni care nu se cuprind în sfera de aplicarea a taxei, se supun măsurilor de simplificare sau care sunt neimpozabile în România.

IN CONCLUZIE – CU SMART BILL – POȚI MODIFICA SAU CORECTA ORICÂND FACTURILE TALE, DE PE PC/LAPTOP, SAU DE PE TELEFON – RĂSPUNZÂND RAPID LA SITUAȚIILE APĂRUTE ÎN DERULAREA AFACERII TALE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!