AcasăCodul munciiInspecția Muncii - amendă de la 1.500 la 2.500 de lei în...

Inspecția Muncii – amendă de la 1.500 la 2.500 de lei în perioadele cu temperaturi extreme. Controale pe tot parcursul verii 2018!

Nerespectarea prevederilor O.U.G nr. 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă se sancționează cu amendă de la 1500 la 2500 de lei.

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 29 mai – 8 iunie 2018, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 1.171.499 de euro, adică 5.470.901 lei. Au fost depistate 520 de persoane care lucrau fără forme legale, dintre acestea 65 erau din Prahova, 46 din județul Arad și 40 din Ialomița.

În domeniul relaţiilor de muncă, au fost efectuate 2574 de controale în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 4.843.901 de lei, din care 4.513.500 de lei pentru muncă nedeclarată, și au fost sancţionaţi 573 de angajatori.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 1871 de controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 627.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 203 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi sau nu încadrate ca fiind accidente de muncă. Dintre acestea, 77 au avut loc în București și 19 în județul Timiș.

”Pe tot parcursul verii, vom intensifica acțiunile de control în sectoarele economice în care se lucrează în aer liber sau în spații deschise și în care se desfășoară activități care presupun efort fizic intens. Vom verifica respectarea prevederilor O.U.G nr. 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă. Angajatorii sunt obligați să asigure condiții minime pentru menținerea stării de sănătate a salariaților, cum ar fi: reducerea intensității și ritmului activităților fizice, asigurarea apei minerale, asigurarea ventilației la locul de muncă, alternarea perioadelor de lucru cu perioade de repaus și alternarea efortului dinamic cu cel static, asigurarea echipamentului individual de protecție, reducerea duratei zilei de muncă sau eșalonarea zilei de lucru pe două perioade.” – Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Sursa – Inspectia Muncii

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!