AcasăReglementari contabilePersoanele fizice care închiriază în scop turistic camere situate în locuințele proprietate...

Persoanele fizice care închiriază în scop turistic camere situate în locuințele proprietate personala au obligația utilizării caselor de marcat?

Conform ordonantei de urgenta care reglementeaza utilizarea caselor de marcat, operatorii economici, adica persoanele fizice si juridice, asociatiile familiale, precum si orice alte entitati cu exceptia institutiilor publice, care incaseaza, integral sau partial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amanuntul, precum si a prestarilor de servicii efectuate direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.

Persoanele fizice care inchiriaza in scop turistic camere situate in locuintele proprietate personala nu sunt prevazute la exceptiile reglementate de ordonanta de urgenta care reglementeaza utilizarea caselor de marcat, asa incat aceste persoane au obligatia utilizarii caselor de marcat pentru sumele incasate din aceste chirii.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Baza legala:

– Ordonanta de urgenta a guvernului nr 28 / 1999 articolul 1 alin. (1) si 2
– Hotararea guvernului nr 479 / 2003 articolul 1 alin. (1)

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 17.08.2017 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

11 COMENTARII

  1. Buna ziua, din articol se intelege ca si acele persoane fizice care inchiriaza in scop turistic locuintele proprietate personala, ar trebui sa utilizeze case de marcat fiscale. Aici vorbim de persoanele fizice autorizate care sunt impozitate in sistem real, nu si de acele persoane fizice care inchiriaza in scop turistic locuintele proprietate personala (pana la limita a 5 camere) si care sunt impozitate la norma de venit. Corect?

  2. Buna ziua, din articol se intelege ca si acele persoane fizice care inchiriaza in scop turistic locuintele proprietate personala, ar trebui sa utilizeze case de marcat fiscale. Aici vorbim de persoanele fizice autorizate care sunt impozitate in sistem real, nu si de acele persoane fizice care inchiriaza in scop turistic locuintele proprietate personala (pana la limita a 5 camere) si care sunt impozitate la norma de venit. Corect?

  3. Mie de la ANAF Prahova mi s-a transmis că dacă doresc să optez pentru impozitarea în sistem real ca și persoană fizică pentru închirierea în scop turistic a unei camere AM NEVOIE DE CASĂ DE MARCAT. Ne lămurește cineva? Se poate utiliza o casă de marcat de catre o persoană fizică?

  4. Buna ziua din nou! Inteleg rationamentul de a avea casa de marcat in cazul in care veniturile trebuie declarate in sistem real (veniturile declarate sa coincida cu rapoartele fiscale emise de casa de marcat) insa pentru impozitarea la norma de venit eu nu vad sensul caselor de marcat fiscale. Taxele se platesc la suma stabilita anual si publicata pe site-ul ANAF – norma de venit pentru Inchiriere de camere in scop turistic intre 1 si 5 camere inclusiv. Gasim undeva raspuns ANAF pe aceasta speta? Multumesc!

  5. Buna ziua! Intrebarea mea este daca cheltuielile cu investitiile sunt deductibile in cazul inchirierii camerelor din locuinta proprie in scop turistic-sistem real.De exemplu achizitionarea unor mese,a casei de marcat? Multumesc!

  6. Buna ziua,
    Mă confrunt cu exact aceeași dilema cu a dumneavoastră. Ați reușit să obțineți vreun răspuns intre timp?

    Vă mulțumesc anticipat pentru ajutor

  7. persoanele care inchiriaza in scopuri turistice pana la 5 camere ,folosind norma d venit,15000 lei pe camera
    pe an.nu au obligatia folosirii casei de marcat.
    evidenta sumelor incasate nu este necesara deoarece in declaratia unica au fost stabilite sunele ce reprezinta impozitul si contributiile datorate.

  8. 15000 lei/camera /an este o suma pe care nu o încasează nimeni, la suma asta ai un profit net de maxim 1500 lei/cam/an, deci undeva la un pic peste 100 lei/cam/luna. Dacă ai maximum permis de 5 camere asta înseamnă în jur de 500 lei/lună. Cu siguranță o singură persoană nu poate face față la un asemenea volum de muncă, deci profitul dacă nu s-ar plăti nici o taxa ar fi cam de 500 lei/lună de familie. Vi se pare mult? Ăsta e câștigul real, dacă se lucrează la negru. Ca să poți să trăiești este obligatoriu să ai o alta sursă de venit și asta cu inchiriatul să fie doar așa pentru a fi mai ușor de a întreține casa

  9. Buna ziua,
    Nu mai inteleg nimic!
    Am un II cu cod caen 6820.Inchiriez pe timp de sezon: 2 luni pe an. Emit factura dar sunt clienti ,persoane fizice care doresc si chitanta.
    Pot emite chitanta ?
    Am nevoie de casa de marcat.?
    Sper sa ma lamuriti!!!
    Multumesc frumos,
    Elena

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!