Persoanele fizice care închiriază în scop turistic camere situate în locuințele proprietate personala au obligația utilizării caselor de marcat?

Conform ordonantei de urgenta care reglementeaza utilizarea caselor de marcat, operatorii economici, adica persoanele fizice si juridice, asociatiile familiale, precum si orice alte entitati cu exceptia institutiilor publice, care incaseaza, integral sau partial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amanuntul, precum si a prestarilor de servicii efectuate direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.

Persoanele fizice care inchiriaza in scop turistic camere situate in locuintele proprietate personala nu sunt prevazute la exceptiile reglementate de ordonanta de urgenta care reglementeaza utilizarea caselor de marcat, asa incat aceste persoane au obligatia utilizarii caselor de marcat pentru sumele incasate din aceste chirii.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Baza legala:

– Ordonanta de urgenta a guvernului nr 28 / 1999 articolul 1 alin. (1) si 2
– Hotararea guvernului nr 479 / 2003 articolul 1 alin. (1)

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 17.08.2017 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill