AcasăCodul munciiExtinderi la perioada maximă pentru care un zilier poate presta activități și...

Extinderi la perioada maximă pentru care un zilier poate presta activități și în domeniile în care se poate presta activitate de către zilieri – info

Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial nr. 313 din 10.04.2018, a fost publicata Legea nr. 86 din 04 Aprilie 2018 (Emitent: Parlamentul României) – pentru modificarea și completarea Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri.

Va prezentam in continuare cateva precizări suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea reluarii informatiilor):

– A fost extinsă perioada maximă pentru care un zilier poate presta activităţi pentru acelaşi beneficiar şi pentru activităţile din domeniul viticol (maxim 180 de zile într-un an); perioada „standard” pentru care un zilier poate presta activităţi pentru acelaşi beneficiar este de 90 de zile într-un an calendaristic.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

– Au fost extinse domeniile în care se poate presta activitate de către zilieri, fiind adăugate şi următoarele:
a) Restaurante – clasa 5610;
b) Alte activităţi de alimentaţie – CAEN 5629;
c) Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor – clasa 5630.

– A fost creat cadrul legislativ primar pentru înfiinţarea agenţiilor de intermediere între cererea şi oferta de muncă zilieră. Criteriile şi procedura de acreditare a acestora se va aproba prin hotărâre de Guvern.

UTIL – Ce modificări a adus Codului Muncii noua LEGE nr. 88/2018 – info oficial – click aici

– Zilierii angajaţi prin intermediul unei agenţii de intermediere vor putea desfăşura activitate pentru acelaşi angajator pe o perioadă de maxim 180 de zile într-un an calendaristic (faţă de 90 de zile perioada „standard”).

– Pentru veniturile realizate de zilieri aceştia datorează impozit pe venit reţinut la sursă de plătitori. Nu se datorează contribuţii sociale (CAS şi CASS).

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!