AcasăIntreprinderi IndividualeLa cine se referă Legea 29/2018? La tranzacţiile de vânzare de imobile...

La cine se referă Legea 29/2018? La tranzacţiile de vânzare de imobile efectuate de persoanele fizice până la 01.06.2017 și la PFA, II, IF care au realizat venituri din activități agricole până la 31.12.2016

Dupa cum știți, in Monitorul Oficial nr. 52 din 18.01.2018 a fost publicata Legea (Emitent: Parlamentul României) nr. 29 din 15 Ianuarie 2018text integral aici – privind anularea unor obligații fiscale.

Iata in continuare, cateva precizări suplimentare, cu sprijinul AJFP Dâmbovița (instituție căreia ii mulțumim pentru posibilitatea preluării informațiilor):

– Legea se referă la tranzacţiile de vânzare de imobile efectuate de persoanele fizice până la data de 1 iunie 2017 şi pentru care s-a plătit impozit pe venitul din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal al persoanelor fizice. În situaţia în care aceste tranzacţii au fost ulterior reîncadrate fiscal de inspecţia fiscală (fiind considerate venituri din activităţi independente) se vor anula din oficiu toate diferenţele de obligaţii fiscale suplimentare stabilite de organele fiscale (inspecţie) cu această ocazie. Totodată, în viitor, organele fiscale, pentru tranzacţiile de mai sus, nu vor avea dreptul de a le reîncadra din punct de vedere fiscal.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

– Legea se mai referă şi la persoanele fizice, persoanele fizice autorizate (PFA), întreprinderile individuale (II) şi întreprinderile familiale (IF) care au realizat venituri din activităţi agricole până la data de 31 decembrie 2016. În situaţia în care pentru acestea au fost stabilite de organele fiscale (inspecţie) diferenţe de TVA datorită depăşirii plafonului de scutire de 220.000 lei acestea se vor anula. În mod corespunzător situaţiei de mai sus, nici în viitor organele fiscale nu vor avea dreptul de a stabili diferenţe privind TVA pentru persoanele fizice respective.

– Persoanele care au efectuat plata obligaţiilor fiscale pentru care legea prevede anularea au dreptul la restituirea sumelor achitate.

– Procedura de aplicare a legii se aprobă prin ordin al preşedintelui ANAF.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

4 COMENTARII

  1. Despre constructorii persoane fizice cărora li s-a impus un TVA de plată ulterior vânzărilor de locuințe . Scapă și aceștia de plată și de sechestru asigurator și se toate preopririle bancare? Vorbesc de perioada 2008- 2011 când d-l Boc a venit să ne ia niste bani dintr-un TVA fictiv pe care noi nu l-am dedus?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!