Archive for septembrie, 2017

30 sept.
2017

Comments (1)

admin

Sinteza săptămânii 25.09.2017 – 29.09.2017 – intenții noi modificare acte normative din domeniul fiscal, din nou “nebunie” totala cu split TVA, alte resurse

Fiind week-end, va propunem spre lectura, “tradiționala” recapitulare a articolelor publicate în săptămâna ce a trecut, din considerentul ca poate unii dintre voi ați fost foarte ocupați în timpul săptămânii și nu ați avut timp sa urmăriți blogul nostru. Read the rest of this entry »

29 sept.
2017

Comments (4)

admin

Registrul persoanelor care aplică plata defalcată a TVA – aplicație postata pe ANAF

Multumita colegilor de pe grupul – Contabili pe facebook – va informam ca, pe site-ul oficial al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, a fost creata astazi o noua sectiune, si anume “Registrul persoanelor care aplică plata defalcată a TVA (split TVA)”. Read the rest of this entry »

29 sept.
2017

Comments (3)

admin

Prejudiciu de 21,4 milioane lei, descoperit de inspectorii antifraudă la o rețea evazionistă formată din peste 100 de firme

Inspectorii antifraudă au identificat o rețea evazionistă formată din peste 100 de agenți economici, iar în urma verificărilor efectuate a fost descoperit un prejudiciu adus bugetului de stat de 21,4 milioane lei, reprezentând taxă pe valoare adaugată și impozit pe profit. Read the rest of this entry »

29 sept.
2017

Comments (1)

admin

Înregistrarea/anularea în scopuri de TVA va depinde de nivelul riscului fiscal – proiect nou ANAF

În contextul punerii ȋn aplicare a prevederilor Legii nr. 177/2017 prin care a fost aprobată, cu modificări și completări, Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 3/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, în domeniul TVA se impune modificarea procedurilor fiscale în ceea ce privește înregistrarea/anularea înregistrării în scopuri de TVA. Read the rest of this entry »

28 sept.
2017

Comments (0)

admin

Impozit specific – vânzare bun din patrimoniu (speța oficiala ANAF)

Intrebare – La vânzarea unui bun din patrimoniu, utilizat pentru desfăşurarea activităţilor specifice (ex: bar, restaurant), se calculează impozit pe profit sau se consideră că este un venit din desfăşurarea activităţilor specifice, acoperit de impozitul specific? Read the rest of this entry »

28 sept.
2017

Comments (2)

admin

Descarcă gratuit – fișier ajutor calcule zilnice – pentru cei care optează pentru sistemul “split TVA”

Multumita colegilor de pe grupul – Contabili pe Facebook (Tzica Eugen) – va supunem atentiei un fisier foarte util pentru cei care opteaza pentru trecerea la sistemul privind plata defalcata a TVA (split TVA), incepand cu 01.10.2017. Read the rest of this entry »

28 sept.
2017

Comments (1)

admin

ANAF actualizează formularele 100 și 710 – comunicat oficial

Începând cu luna septembrie 2017, autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puțin 50 de angajați și care nu angajează persoane cu handicap într-un procent de cel puțin 4% din numărul total de angajați, plătesc lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată înmulțit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap. Read the rest of this entry »

27 sept.
2017

Comments (0)

admin

CASS pentru diferențe salariale – speță oficială ANAF (2017)

Intrebare – Se datoreaza contribuţia de asigurari sociale de sanatate pentru diferentele salariale reprezentand suplimentul treptei de salarizare/suplimentul postului, stabilite in baza unor hotarari judecatoresti definitive? Read the rest of this entry »

27 sept.
2017

Comments (1)

admin

Munca de noapte – între ce ore este considerată muncă de noapte, beneficii, alte condiții (actualizat 2017)

Munca prestată între orele 22,00-6,00 este considerată muncă de noapte. Salariatul de noapte reprezintă, după caz: Read the rest of this entry »

27 sept.
2017

Comments (5)

admin

OPANAF 2743/2017 – aprobarea formularului (086) „Notificare privind opțiunea de aplicare a mecanismului de plată defalcată a TVA“

Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 763 din 27.09.2017 a fost publicat Ordinul Presedintelui Agenției Națională de Administrare Fiscală nr. 2743 din 21 Septembrie 2017 – pentru aprobarea modelului, conținutului și instrucțiunilor de completare ale formularului (086) „Notificare privind opțiunea de aplicare a mecanismului de plată defalcată a TVA“. Read the rest of this entry »

26 sept.
2017

Comments (2)

admin

Angajatori! Atenție la timpul de lucru al angajaților! – precizări postate azi de ITM

Codul Muncii contine precizari clare referitoare la timpul de lucru al angajatilor. Astfel, durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăşi 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare. Read the rest of this entry »

26 sept.
2017

Comments (1)

admin

Certificatul de funcționare anti-doping – necesar pentru activități de culturism sau de fitness (info)

In vederea eliberarii certificatului de functionare anti-doping, persoanele juridice, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale ce desfasoara activitati de culturism sau de fitness trebuie sa faca dovada detinerii de catre unul dintre angajatii acestora a atestatului de absolvire a cursului de instruire anti-doping, organizat de catre Agentia Nationala Anti-doping. Read the rest of this entry »

26 sept.
2017

Comments (1)

admin

Modificări aduse Codului de Procedură Fiscală prin OG 30/2017 – tabel comparativ oficial

Va supunem atentiei, un material oficial, elaborat de AJFP Dambovita , organizat sub forma de tabel comparativ (53 de pagini) – cu privire la modificările aduse Codului de Procedura Fiscala de Orgonanta Guvernului 30/2017 . Speram sa va fie de folos. Read the rest of this entry »

25 sept.
2017

Comments (0)

admin

Modificări aduse Codului Fiscal prin OG 25/2017 – tabel comparativ util

Va supunem atentiei, un material oficial, elaborat de AJFP Dambovita , organizat sub forma de tabel comparativ – cu privire la modificarile aduse Codului Fiscal de Orgonanta Guvernului 25/2017 . Speram sa va fie de folos. Read the rest of this entry »

25 sept.
2017

Comments (1)

admin

Ghidul privind recuperarea TVA achitată în alt stat membru al Uniunii Europene – actualizat 2017

Va informam pe aceasta cale ca, pe site-ul oficial al ANAF, a fost actualizat Ghidul privind recuperarea taxei pe valoare adaugată achitată în alt stat membru al Uniunii Europene. Il puteti descarca si vizualiza – in continuare. Read the rest of this entry »

error: Conținutul este protejat !!