Archive for februarie 14th, 2017

14 feb.
2017

Comments (1)

admin

ANAF trage semnalul de alarmă cu privire la sistemul informatic central al instituției – capacitate funcționare de 99%

Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, domnul Bogdan-Nicolae Stan, atrage atenția asupra lipsei investițiilor, atât în sistemul informatic al instituției, cât și în serviciile de întreținere, în ciuda creșterii continue a solicitărilor pentru noi aplicații și a volumului de muncă al Direcției de Tehnologie a Informației din cadrul ANAF. Read the rest of this entry »

14 feb.
2017

Comments (0)

admin

Taxa radio TV, înscrisă în factura de energie electrică, se declară în Formularul 394?

Conform Instrucțiunilor de completare a formularului (394) ”Declarație informativă privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național de persoanele înregistrate în scopuri de TVA”, Secțiunea 1 lit.C ”Rezumatul declarației privind operațiunile desfășurate cu persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România, conține la pct. 3 valoarea totală a bazei impozabile aferentă livrărilor de bunuri/prestărilor de servicii taxabile și valoarea totală a TVA aferentă acestora, defalcate pe cote de TVA, efectuate de către persoana impozabilă care aplică sistemul normal de TVA, cu excepția celor pentru care au fost emise facturi simplificate. Read the rest of this entry »

14 feb.
2017

Comments (5)

admin

Lista codurilor pentru situații financiare și raportări contabile (la 31.12.2016)

Va supunem atentiei, via site-ului oficial al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, un tabel ce contine codificările tipurilor de situaţii financiare şi raportări anuale, util pentru a intelege ce tip de formulare se completeaza de fiecare contribuabil (pentru 31.12.2016). Read the rest of this entry »

14 feb.
2017

Comments (0)

admin

TVA – regimul special pentru agricultori (precizări oficiale ANAF)

Va supunem atentiei un material oficial cu privire la regimul special pentru agricultori, material ce prezeinta principalele aspecte în legătură cu aplicarea prevederilor OUG nr. 84/2016 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul financiar-fiscal . Read the rest of this entry »

14 feb.
2017

Comments (1)

admin

Definitivarea impozitului pe profit pentru anul fiscal 2016 şi depunerea Declarației/Formularului 101

I. Contribuabilii plătitori de impozit pe profit care efectuează declararea şi plata impozitului pe profit trimestrial, pentru anul fiscal 2016 aplică următoarele reguli : Read the rest of this entry »

error: Conținutul este protejat !!