Casă de marcat fiscală pentru comercializarea unor produse la bordul aeronavelor – speța ANAF

0
256

Intrebare – O companie straina, care printr-un sediu permanent in Romania opereaza zboruri interne in Romania, are obligatia de a utiliza casa de marcat pentru comercializarea unor produse la bordul aeronavelor ?

Raspuns

Operatorii economici care încasează, integral sau partial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amanuntul, precum si a prestarilor de servicii efectuate direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Activitatea de comercializare a produselor la bordul aeronavelor care efectueaza zboruri interne in Romania nu este prevazuta la exceptiile ordonantei de urgenta care reglementeaza utilizarea caselor de marcat, asa incat compania in cauza are obligatia de a utiliza casa de marcat si de a emite bonuri fiscale la vanzarea produselor in aeronava pe timpul zborului.

Baza legala – Ordonanta de urgenta a guvernului nr 28 / 1999 articolul 1 si 2

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 07.09.2017 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.