Angajații part time cu mai multe contracte (CIM-uri) – trebuie să-și declare până luni (06.11.2017) veniturile din luna octombrie 2017

0
193

Salariații part time sau cu plata în acord trebuie să depună până luni, 06 noiembrie 2017, la fiecare angajator, câte o declarație pe propria răspundere că au obținut în OCTOMBRIE 2017, în total, cel puțin 1.450 de lei brut.

Asta doar dacă obțin venituri în baza mai multor contracte de muncă. Declarațiile sunt folosite de firme pentru a obține scutirea de plata majorată a contribuțiilor la pensii (CAS) și sănătate (CASS) pentru luna OCTOMBRIE 2017 (declarare in D 112).

Concret, dacă o persoană angajată la mai multe companii, cu normă parțială sau cu plata în acord, câștigă lunar, în total, cel puțin 1.450 de lei brut (echivalentul salariului minim brut actual), aceasta trebuie să depună la fiecare angajator o declarație pe propria răspundere. Declarația se depune doar la angajatorii care îi plătesc cu sume mai mici de 1.450 de lei brut pe lună.

MODELUL OFICIAL AL DECLARATIEI, IL GASITI AICI (EDITABIL SI GRATUIT) – CLICK AICI

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Abonează-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Obligaţia este valabilă începând cu veniturile salariale aferente lunii august 2017, iar declaraţiile vor fi depuse lunar, până la data de 5 a lunii următoare celei pentru care aceasta este necesară.

Baza legislativa OMFP 2343/2017

Sursa (cu multumiri) – Administratia Judeteana a Finantelor Publice Braila

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentDecizie numire comisie pentru realizarea inventarului anual la 31.12.2017 – editabil și gratuit (model)
Articolul următorDeclarația 112 – prima actualizare din noiembrie 2017 la PDF-ul inteligent oficial ANAF

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.