AcasăFormulare contabileDepunerea formularului 050 "Cerere de înregistrare/modificare a domiciliului fiscal al contribuabilului" -...

Depunerea formularului 050 “Cerere de înregistrare/modificare a domiciliului fiscal al contribuabilului” – oficial

Va supunem atentiei un material util – elaborat de DGRFP Brasov – cu privire la depunerea formularului 050 “Cerere de înregistrare/modificare a domiciliului fiscal al contribuabilului?”. Speram sa va fie de folos si multumiri institutiei pentru posibilitatea preluarii.

Formularul 050 „ Cerere de Înregistrare/Modificare a domiciliului fiscal al contribuabiulului”:

1. – Se completează şi se depune numai în cazul în care domiciliul fiscal este diferit de domiciliul sau sediul social ori în cazul modificării ulterioare a acestuia.

Noutate: Modificarea domiciliului sau sediului social care reprezintă şi domiciliul fiscal are ca efect şi modificarea din oficiu a domiciliului fiscal, iar contribuabilul/plătitorul nu are obligaţia depunerii cererii de modificare a domiciliului fiscal.

2. – Cererea se depune :

– direct sau prin împuternicit/reprezentant legal/reprezentant fiscal la registratura organului fiscal competent. Organul fiscal competent este organul fiscal în a cărui rază teritorială urmează a se stabili noul domiciliu fiscal al contribuabilului.;
– prin poştă, prin scrisoare recomandată.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Abonează-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

3. – Documente anexate – documente care să facă dovada deţinerii sau ocupării legale a spaţiului pentru noul domiciliu fiscal al contribuabilului.

4. – Modul de completare – cererea se completează în două exemplare, înscriindu-se cu majuscule, citeţ şi corect, toate datele prevăzute; un exemplar se păstrează de către contribuabil, iar celălalt exemplar se depune la organul fiscal competent. MODEL FORMULAR AICILINK.

Baza legală:

– Art.32 alin.(5) din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală, alineat completat prin O.G nr.30/2017;
– Ordinul Preşedintelui ANAF nr. 3698/2015.

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

2 COMENTARII

  1. Se pare ca nu se mai depune declaratia 050. Modificarea adresei sediului social se transmite de ONRC catre ANAF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!