Depunerea formularului 050 „Cerere de înregistrare/modificare a domiciliului fiscal al contribuabilului” – oficial

2
1012

Va supunem atentiei un material util – elaborat de DGRFP Brasov – cu privire la depunerea formularului 050 „Cerere de înregistrare/modificare a domiciliului fiscal al contribuabilului?”. Speram sa va fie de folos si multumiri institutiei pentru posibilitatea preluarii.

Formularul 050 „ Cerere de Înregistrare/Modificare a domiciliului fiscal al contribuabiulului”:

1. – Se completează şi se depune numai în cazul în care domiciliul fiscal este diferit de domiciliul sau sediul social ori în cazul modificării ulterioare a acestuia.

Noutate: Modificarea domiciliului sau sediului social care reprezintă şi domiciliul fiscal are ca efect şi modificarea din oficiu a domiciliului fiscal, iar contribuabilul/plătitorul nu are obligaţia depunerii cererii de modificare a domiciliului fiscal.

2. – Cererea se depune :

– direct sau prin împuternicit/reprezentant legal/reprezentant fiscal la registratura organului fiscal competent. Organul fiscal competent este organul fiscal în a cărui rază teritorială urmează a se stabili noul domiciliu fiscal al contribuabilului.;
– prin poştă, prin scrisoare recomandată.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Abonează-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

3. – Documente anexate – documente care să facă dovada deţinerii sau ocupării legale a spaţiului pentru noul domiciliu fiscal al contribuabilului.

4. – Modul de completare – cererea se completează în două exemplare, înscriindu-se cu majuscule, citeţ şi corect, toate datele prevăzute; un exemplar se păstrează de către contribuabil, iar celălalt exemplar se depune la organul fiscal competent. MODEL FORMULAR AICILINK.

Baza legală:

– Art.32 alin.(5) din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală, alineat completat prin O.G nr.30/2017;
– Ordinul Preşedintelui ANAF nr. 3698/2015.

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentFirmele care au optat pentru plata defalcată a TVA vor aplica sistemul Forexebug – comunicat oficial
Articolul următorDecizie numire comisie pentru realizarea inventarului anual la 31.12.2017 – editabil și gratuit (model)

2 COMENTARII

  1. Se pare ca nu se mai depune declaratia 050. Modificarea adresei sediului social se transmite de ONRC catre ANAF.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.