AcasăDeclaratii fiscaleCine desfăşoară efectiv activităţi vizate de impozitul specific şi a avut în...

Cine desfăşoară efectiv activităţi vizate de impozitul specific şi a avut în anul 2016 afaceri cuprinse între 100.001 şi 500.000 euro – trebuie sa depună D 100 pana la 25.08.2017

ANAF aduce la cunoştinţa contribuabililor faptul că, în Monitorul Oficial al României nr.584/ 21.07.2017 a fost publicată Legea nr.77/ 2017 privind aprobarea OUG nr.3/ 2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/ 2017 privind Codul fiscal. Actul normativ menţionat intră în vigoare la data de 24 iulie 2017.

Concret, începând cu data de 1 august 2017, firmele care desfăşoară activităţi în HoReCa (hoteluri, restaurante, catering) şi au avut în anul 2016 afaceri cuprinse între 100.001 şi 500.000 euro vor trebui să aplice impozitul “micro”, chiar dacă desfăşoară efectiv activităţi vizate de impozitul specific. Altfel spus, regimul “micro” de impozitare (unde sunt aplicate cote de 1% sau 3% în funcţie de existenţa sau nu a angajaţilor) va avea întâietate în faţa impozitului specific.

Contribuabilii vizaţi de această modificare vor fi obligaţi să achite, până la data de 25 august 2017, impozitul specific aferent perioadei ianuarie – iulie 2017, fără a mai exista obligaţia declarării şi plăţii impozitului specific aferent primului semestru din an.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Prin urmare, firmele vizate de modificare vor depune formularul 100 “Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat” până la 25 august 2017, în care vor declara impozitul specific aferent perioadei 1 ianuarie – 31 iulie 2017.

Aşadar, vor exista numeroşi contribuabili din industria hotelieră, restaurante şi alimentaţie publică ce vor plăti în 2017 atât impozit specific, pentru primele 7 luni ale anului, cât şi impozit pe veniturile micro, pentru restul anului.

Dar exista şi o a treia categorie de firme. Aceasta deoarece normele de aplicare la Legea impozitului specific au stabilit că firmele vizate de aplicarea impozitului specific, ce desfăşoară însă şi alte activităţi trebuie să plătească un impozit mixt, plătind concomitent atât impozit specific pentru veniturile din activităţile corespunzătoare celor 8 clase CAEN prevăzute de Legea nr. 170/ 2016, cât şi impozit pe profit pentru veniturile din celelalte activităţi.

Sursa (cu multumiri) – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Brăila

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura