Se datorează contribuția de asigurări pentru șomaj pentru plățile compensatorii suportate de angajator potrivit contractului colectiv sau individual de muncă?

1
361

Potrivit Codului fiscal, se exceptează de la plata contribuţiilor de asigurări pentru şomaj compensaţiile acordate, în condiţiile legii ori ale contractelor colective sau individuale de muncă, persoanelor cărora le încetează raporturile de muncă ori de serviciu sau care, potrivit legii, sunt trecute în rezervă ori în retragere.

Prin urmare, pentru plăţile compensatorii suportate de angajator potrivit contractului colectiv sau individual de muncă nu se datorează contribuţia de asigurări pentru şomaj.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Baza legala

Legea nr 227 / 2015 articolul 189 pct .4

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 12.09.2016 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentIntenție modificări Legea Zilierilor nr. 52/2011 – înființare agenții de mediere (firme cu cod CAEN 7810)
Articolul următorANAF – în atenția contribuabililor care aplică regimul special pentru agricultori și realizează livrări intracomunitare de bunuri agricole

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.