Ce modificări a fost aduse recent Codului Fiscal – info oficial ANAF

0
155

Dupa cum v-am precizat si saptamana trecuta – link – in Monitorul Oficial nr. 408 din 30 mai 2016 a fost publicata Legea nr. 112/2016 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 41/2015 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru reglementarea unor masuri bugetare.

Iata si precizarile suplimentare ANAF cu privire la MODIFICAREA CODULUI FISCAL:

se introduce o procedura optionala la plata contributiei de sanatate datorata de persoanele fizice ce nu realizeaza venituri, care nu sunt scutite de plata contributiei de sanatate prin efectul legii si nici nu sunt coasigurate prin intermediul altor persoane.

– pentru persoanele ce opteaza sa plateasca lunar, scadenta obligatiei este data de 25 a lunii urmatoare celei pentru care se datoreaza contributia.

– se impune depunerea Declaratiei 604 pentru plata contributiei de sanatate de catre persoanele fizice ce nu au venituri si nu sunt scutite ori coasigurate. Formatul declaratiei va fi modificat în conformitate cu noile prevederi; si persoanele care vor plati contributia de sanatate la momentul spitalizarii vor depune aceeasi declaratie.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

– legea introduce si o facilitate fiscala în sensul ca daca au existat deja persoane fizice ce au primit o decizie de plata a contributiei pentru perioada ianuarie – mai, atunci acestea nu mai sunt obligate la plata debitelor stabilite prin decizie.

– o alta modificare importanta o reprezinta scutirea de la plata contributiei de sanatate pentru veniturile din investitii (dividende, dobânzi, vânzari actiuni) si veniturile din alte surse când aceste venituri sunt singurele realizate de persoana fizica iar baza anuala de calcul este mai mica de 12 salarii minime pe tara.

– legea mai modifica punctual câteva situatii privind impozitul pe teren, pe cladiri sau pe mijloace de transport, impozite datorate catre bugetul local.

Pentru obtinerea de informatii suplimentare cu privire la o anume problematica fiscala va recomandam sa consultati, informatiile disponibile si pe site-ul ANAF (www.anaf.ro). Pentru indrumare si asistenta, va puteti adresa Biroului asistenta contribuabili din fiecare judet.

Sursa (cu multumiri) – Administratia Judeteana a Finantelor Publice Mehedinti

Articolul precedentSinteza săptămânii 30.05.2016 – 03.06.2016 – modificare Cod Fiscal, precizări recente la noua D 394, modele documente, etc.
Articolul următorOrdin MMFPSPV 936/2016 și Ordin INS 448/2016 – modificarea și completarea COR

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.