Afișe obligatorii comercianți – ce trebuie sa afișeze orice magazin/punct de lucru (2015)

12
2409

Avand in vedere ca incepand cu 01 ianuarie 2015 a aparut o serie noua de modificari, va informam ca in fiecare magazin, punct desfacere, punct prezentare, etc. – este necesara afisarea urmatoarelor:

– Copie CUI
– Aceasta unitate este dotata cu casa de marcat fiscala conform Legii 116/2004. OUG 28/1999. Va rugam solicitati si pastrati bonul fiscal!
– Aceasta unitate practica un adaos comercial ce se incadreaza intre: 0% – … %
– Copie extras ONRC cu punctul de lucru (unde este cazul)
Anunțul de atenționare a clienților referitor la obligația de respectare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale – MODEL AICI. ATENTIE MARE LA PARTICULARITATI – DETALII OFICIALEAICI SI AICI.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Placheta ANPC 2015 – conform Ordinul Autoritatii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 594/15.12.2014 privind modificarea Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr. 72/2010 privind unele măsuri de informare a consumatorilor (publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 937 din 22.12.2014) – MODEL AICI.
– In aceasta unitate fumatul este interzis!
– Interzis accesul cu animale!
– Copie Document de inregistrare sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor pentru unitatile de vanzare cu amanuntul – eliberat de Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor din judetul respectiv
– Copie dupa procedura de igenizare a magazinului
– Copie declaratii de conformitate

VA RUGAM SA NE COMUNICATI LA COMENTARII DACA AM OMIS CEVA, SAU DACA AM PUS IN PLUS CEVA.

Articolul precedentBonul fiscal, singurul document care atestă contravaloarea bunurilor – oficial ANAF
Articolul următorRecomandări privind abordarea situațiilor în care operatorii economici refuză emiterea și înmânarea bonurilor fiscale

12 COMENTARII

 1. Mai este necesar si anuntul acesta „Aceasta unitate este dotata cu casa de marcat fiscala conform Legii 116/2004. OUG 28/1999. Va rugam solicitati si pastrati bonul fiscal! „, pe care il mentionati in lista documentelor necesare de afisat intr-o unitate economica ?

  Nu a fost inlocuit de Ordin MFP nr. 159/2015 – eliberare obligatoriu bon fiscal ?

  Astept raspuns.

  Multumesc,

  Simona

 2. Buna ziua. lucrez in cadrul unei retele de magazine de parfumerie. Afisarea atator documente in magazine este inestetica. In plus, nu stiu daca le citeste cineva. Insa, trebuie sa ne aliniem cerintelor legale. Sunt unele magazine care au pus tablete in magazin pe care se deruleaza toate documentele necesare. Nu sunt vizibile tot timpul. Intrebarea mea este daca este in regula sa folosim o tableta pe care sa se deruleze toate aceste documente in loc sa lipim hartii pe pereti, pe geamuri. Un consultant fiscal ne-a spus ca e mai bine sa le avem pe toate asa cum sunt acum, ele ar trebui sa fie vizibile tot timpul. Multumesc frumos. Magda

 3. Conform legii 209/09.11.2016, trebuie afisat si un semn care sa evidentieze serviciul de acordare de avansuri în numerar la terminalele de plată, precum si costul serviciului (comisionul). Am cautat pe net, dar nu am gasit nimic edificator

 4. in orice magazin unde iti petreci mai mult timp pentru cumparaturi,pt. a sta la coada sau pentru a alege un articol ,ar trebui sa existe un grup sanitar.am fost la emag brasov,am stat la coada si am intrebat unde este w.c-ul;mi s-a raspuns ca au toaleta doar pentru angajati!nu mi se pare normal…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.