AcasăReglementari contabileATENTIE - data de 30.04.2014 constituie termen limita pentru depunere decont accize...

ATENTIE – data de 30.04.2014 constituie termen limita pentru depunere decont accize (F 120)

ANAF aduce la cunostinta operatorilor economici plătitori de accize potrivit titlului VII din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările si completările ulterioare, că au obligatia de completare si depunere până la data de 30 aprilie 2014 a decontului privind accizele pentru anul 2013 .

Precizam că, formularul 120 “Decont privind accizele” a fost modificat prin Ordinul Presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscală nr. 123/2014 (publicat in Monitorul Oficial al României nr. 87 din 4 februarie 2014).

Astfel, la capitolul II din formular “ Alte produse accizabile conform art. 208 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările si completările ulterioare” au fost adăugate pozitiile 4-13, ca urmare a introducerii în anul 2013 a noilor produse supuse accizarii si anume:

– Berea/baza de bere din amestecul cu băuturi nealcoolice la care ponderea gradelor Plato provenite din malt, cereale maltificabile si/sau nemaltificabile este mai mică de 30% din numărul total de grade Plato;
– Băuturi fermentate, altele decât bere si vinuri, la care ponderea de alcool absolute (100%) provenită din fermentarea exclusivă a fructelor, sucurilor de fructe si sucurilor concentrate de fructe este mai mică de 50%;
– Bijuterii din aur si/sau platină, cu exceptia verighetelor;
– Confectii din blănuri naturale;
– Autoturisme si autoturisme de teren a căror capacitate cilindrică este mai mare sau egala cu 3000 cm^3;
– Arme de vânătoare;
– Cartuse cu glont si alte tipuri de munitie;
– Iahturi si alte nave si ambarcatiuni cu sau fără motor pentru agrement;
– Motoare cu capacitate de peste 100 CP destinate iahturilor si ambarcatiunilor pentru agrement.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Decontul privind accizele (formularul 120) se completează cu ajutorul programului de asistentă si se depune la organul fiscal competent în format PDF cu fisier XML atasat, pe suport CD însotit de formatul hârtie, semnat si stampilat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distantă, în conformitate cu prevederile legale in vigoare.

Programul de asistentă este pus la dispozitia contribuabililor gratuit de către unitătile fiscale sau poate fi descărcat de pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscală, la adresa www.anaf.ro, meniul Declaratii electronice, submeniul Descărcare declaratii.

Sursa (cu multumiri) – AJFP Vrancea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!