AcasăCodul munciiEste si mai oficial - salariu minim de 850 lei dupa 01...

Este si mai oficial – salariu minim de 850 lei dupa 01 ianuarie 2014 si de 900 lei dupa 01 iulie – proiect postat de Ministerul Muncii

Dupa ce in sedinta de Guvern de la inceputul lunii, Primul-ministru Victor Ponta declara urmatoarele: “Salariul minim va crește la 850 de lei, începând cu 1 ianuarie, şi la 900 de lei, începând cu 1 iulie, iar pensiile vor fi majorate cu 3,76%” – detalii aici – iata ca ieri a aparut pe site-ul mmuncii.ro si „Proiectul de HOTĂRÂRE pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată”.

Proiectul prevede urmatoarele:

– Începând cu data de 1 ianuarie 2014, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la 850 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168 ore în medie pe lună în anul 2014, reprezentând 5,059 lei/oră.
– Începând cu data de 1 iulie 2014, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la 900 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168 ore în medie pe lună în anul 2014, reprezentând 5,357 lei/oră.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”.

CA SI PANA ACUM, PROIECTUL DE H.G. MAI SPECIFICA – Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de bază, potrivit încadrării, nu poate fi inferior nivelului salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată,

CA SI SANCIUNI, SUNT PRECIZATE URMATOARELE:

– Stabilirea, pentru personalul încadrat prin încheierea unui contract individual de muncă, de salarii de bază sub nivelul celui prevăzut (respectiv 850 lei si ulterior 900 lei) constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei.
– Constatarea contravenţiei şi aplicarea sancţiunii se fac de către personalul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale şi Persoanelor Vârstnice prin inspectoratele teritoriale de muncă judeţene şi al municipiului Bucureşti, împuternicit, după caz, prin ordin al ministrului muncii, familiei, protecției sociale şi persoanelor vârstnice.
– Prevederile de mai sus se completează cu dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

PS – Hotărârea Guvernului nr. 23/2013 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 52 din 23 ianuarie 2013, se abrogă odata cu publicarea viitoarei H.G.

Info vazut initial aici – link.


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura