Dovezile de reprezentativitate ale părţilor – in cazul Contractelor Colective de Munca (info oficial)

1
124

Conform prevederilor art. 72 alin. 1 lit. C coroborate cu cele ale art. 134 punctul A lit. a) din Legea dialogului social nr. 62/2011, republicată, la nivel de unitate, reprezentativ de drept este angajatorul .

Acesta este reprezentat de organul de conducere al acestuia, stabilit prin lege, statut, ori regulament de funcţionare, după caz.

In acest sens, dosarul ce se depune la inspectorat trebuie să conţină documente ce atestă calitatea de angajator, aşa cum rezultă din lege, statut, ori regulament de funcţionare conform art. 134 punctul A lit. a din Legea nr. 62/2011, republicată.

Conform art. 134 din Legea dialogului social, reprezentarea angajaţilor se face de către sindicatul legal constituit şi reprezentativ sau de către reprezentanţii salariaţilor, după caz.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”.

In conformitate cu dispoziţiile art. 135 alin. (1) din Legea nr. 62/2011, republicată, în unităţile în care nu există sindicate reprezentative negocierea contractului colectiv de muncă si implicit a actelor adiţionale la contractele colective de muncă se face după cum urmează: – dacă există un sindicat constituit la nivel de unitate, afiliat la o federaţie sindicală reprezentativă în sectorul de activitate din care face parte unitatea, negocierea se face de către reprezentanţii federaţiei sindicale, la solicitarea şi în baza mandatului sindicatului, împreună cu reprezentanţii aleşi ai angajaţilor.

Reprezentativitatea organizaţiilor patronale şi sindicale constatată până la dala intrării în vigoare a Legii nr. 62/2011 a dialogului social, republicată, produce efecte după această dată numai în condiţiile în care întruneşte criteriile de reprezentativitate prevăzute de actul normativ menţionat.(art.223 din Legea nr. 62/2011 a dialogului social, republicată).

Sursa – ITM Dambovita

Anunțuri publicitare

1 COMENTARIU

  1. […] a) copie a hotărârii judecătoreşti definitive şi irevocabile de dobândire a personalităţii juridice de către sindicat şi a ultimei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile de modificare a statutului şi/sau componenţei organului executiv de conducere; b) declaraţie semnată de reprezentantul legal al sindicatului privind numărul total de membri; c) dovadă privind numărul de angajaţi din unitate, eliberată de angajator; d) dovada depunerii la inspectoratul teritorial de muncă a unei copii a dosarului de reprezentativitate. Dovezile de reprezentativitate ale părţilor – in cazul Contractelor Colective de Munca (info oficial) – CLICK AICI […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.