AcasăSalarizareSalariul de bază minim brut (2013) - propus la 750 lei/luna incepand...

Salariul de bază minim brut (2013) – propus la 750 lei/luna incepand cu 01.02.2013 si 800 lei/luna incepand cu 01.07.2013

Intr-un proiect postat pe site-ul oficial al Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice se precizeaza ca, incepând cu data de 1 februarie 2013, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la 750 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168,667 ore în medie pe lună în anul 2013, reprezentând 4,44 lei/oră .

ACEASTA INSEAMNA CA CEEA CE ERA STABILIT, PRIN DECLARATII DESIGUR, NU SE MAI APLICA, ADICA FAPTUL CA PRIN NOIEMBRIE SE PRECIZA FAPTUL CA ACESTA VA FII LA NIVELUL DE 850 LEI – DETALII AICI.

HG 23/2013 – salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată devine 750 lei incepand cu 01.02.2013 si 800 lei din 01.07.2013 – click aici

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”.

In acelasi proiect mai apare o noutate foarte importanta, aceea ca, incepând cu data de 1 iulie 2013, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se stabileşte la 800 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168,667 ore în medie pe lună în anul 2013, reprezentând 4,74 lei/oră.

IN CONCLUZIE, DE LUCRU (DUBLU) PENTRU NOI CONTABILII, ADICA DUBLE MODIFICARI IN REVISAL PENTRU SALARIATII CU MINIM PE ECONOMIE, INSA SA ZICEM DOAMNE AJUTA CA MAI CRESC SI VENITURILE MINIME IN TARA ASTA.

Tot in proiect se spune ca pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de bază, potrivit încadrării, nu poate fi inferior nivelului salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată .

La fel apare si „amenintarea” – stabilirea, pentru personalul încadrat prin încheierea unui contract individual de muncă, de salarii de bază sub nivelul celor prevăzute mai sus, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei.

MMFPSPV spune si ca prevederile noii HG se completează cu dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/2002, cu modificările şi completările ulterioare si ca la data intrării în vigoare a hotărârii, Hotărârea Guvernului nr. 1.225/2011 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 922 din 27 decembrie 2011, se abrogă.


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

15 COMENTARII

  1. Va dati cu dreptul in stangul! Pai, daca (prin acest proiect) se propune de catre Guv.Ponta ca la 01.02.13 – salariul de baza minim brut sa fie de 750 lei/luna, iar la 01.07.13 sa se ajunga la 800 lei/luna, inseamna ca (logic) se poate ajunge si la 01.11.13 la 850 lei/luna, fara nici o problema. Cine arunca fumigene acuma, oare?! Actuala Putere sau firava Opozitie?! Nu credeti ca ar trebui sa-i lasati pe cei de la Guvernare sa-si faca treaba pentru care au fost numiti acolo, inainte de a veni cu astfel de idei care n-au nicio baza. Mai bine, puteati sa dati pagina de site unde este afisat acest proiect, pentru ca fiecare sa-si dea cu parerea daca este (sau nu) de acord. De fapt, se pare ca este cineva care se vede ca a dat in greu la munca ce o face in prezent si isi plange de mila ce mult va avea de muncit dupa aceea (01.02.13, 01.07.13 sau dupa 01.11.13). Birocratia este demn reprezentata de unii contabili dupa cat se vede! Gresesc cumva?!

  2. @eugenb – noi nu facem politica si nu o sa facem niciodata pe acest blog, noi doar am pus in legatura o serie de declaratii cu ceea ce se intampla in aceste zile.

  3. Buna, avand in vedere ca odata cu aceasta modificare, eu voi transmite pentru prima data in revisal (sunt destul noua in domeniu) as aveam 2 intrebari.
    1. Daca un salariat are deja in revisal transimis un salariu de 800 de ron, ar trebui sa mai fac vreo modificare in contul sau?
    2. Stiu ca in ultima perioada, angajatorul nu mai era obligat sa ofere un salariu mai mare decat cel de baza pentru o persoana care avea studii universitare. As vrea sa stiu daca s-a modificat ceva in acest sens, sau daca se poate in continuare sa oferim un salariu minim pentru o persoana cu studii universitare.

    Va multumesc mult!

  4. Buna ziua , multumesc pentru toate informatiile primite , si am rugamintea s-mi comunicati cand se poate care este ultimul ordin ce reglementeaza reevaluarea mij. fixe si pentru cine este obligatoriu . Multumesc cu stima Mosoiu M

  5. IN CAT TIMP SE POATE TRANSMITE REVISALUL CU MODIFICAREA DE SALARIU MINIM-750?EXISTA VREUN TERMEN,CITEAM PE UN SITE CA AR FI UNDEVA DE 3 ZILE DEPUNERE REVISAL,EU VREAU SA IL TRANSMIT AZI,E BINE?

  6. LA PAZA PRIVAT IN TIMISOARA AVEM SALAR BRUT DE 700 LEI BRUT SI IN MINA LUAM 560 LEI. DORIM SI NOI MARIRE DE SALARII IN PAZA SI ORDINE LA FIRMELE DE PAZA. DE CINE DEPINDEMDE CONDUCEREA FIRMEI?????????? AVEM LA ORA 3,37 LEI FOARTE PTIN ,NU SE POATE TRAI . PTR PRIM MINISTRU AL ROMANIEI UN DIALOG CU PATRONI DE LA FIRMELE DE PAZA .MERSI

  7. @cucos_feli – salariul in RO nu poate fii mai mic de 750 lei si respectiv 800 lei (dupa 01.07.2013) – asa scrie in HG. cine nu a actualizat salariul minim este pasibil de amenda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura