AcasăGeneralObligaţiile angajatorilor in conformitate cu Hotararea Guvernului 355/2007 (privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor)

Obligaţiile angajatorilor in conformitate cu Hotararea Guvernului 355/2007 (privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor)

Potrivit HG 355/11.04.2007, publicata in MO 332/17.05.2007privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor – obligaţiile angajatorilor sunt:

– Angajatorul trebuie să se afle în posesia unei evaluări a riscului asupra sănătăţii lucrătorilor.

– Evaluarea riscului asupra sănătăţii se actualizează dacă s-au produs schimbări semnificative din cauza cărora evaluarea ar fi depăşită sau atunci când rezultatele supravegherii sănătăţii o impun.

Angajatorii din orice domeniu de activitate, atât din sectorul public, cât şi din sectorul privat, sunt obligaţi să respecte reglementările în vigoare privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor.

Angajatorii sunt obligaţi să asigure fondurile şi condiţiile efectuării tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sănătăţii lucrătorilor, aceştia nefiind implicaţi în niciun fel în costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.

Referinta – CAP. 2 din HG 355/2007 – art. 5-7

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”.

Serviciile medicale profilactice prin care se asigură supravegherea sănătăţii lucrătorilor sunt:

– examenul medical la angajarea în muncă,
– examenul medical de adaptare,
– examenul medical periodic,
– examenul medical la reluarea activităţii,
– examenul medical in caz de supraveghere specială şi promovarea sănătăţii la locul de muncă.

DE INTERES – Examenul medical la angajarea în muncă – obligatii angajatori, prevederi legale, informatii utile – CLICK AICI

Aptitudinea în muncă reprezintă capacitatea lucrătorului din punct de vedere medical de a desfăşura activitatea la locul de muncă în profesia/funcţia pentru care se solicită examenul medical. Pentru stabilirea aptitudinii în muncă, medicul specialist de medicina muncii poate solicita şi alte investigaţii şi examene medicale de specialitate, suplimentare celor prevăzute la art. 8 din HG mentionata mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!