AcasăSituatii financiare anualePersoanele juridice aflate în lichidare - trebuie sa depuna Raportările anuale pana...

Persoanele juridice aflate în lichidare – trebuie sa depuna Raportările anuale pana la 30.03.2012

Dupa cum am precizat si in articolul cu privire la termenele de depunere a bilantului in 2012 – pentru bilantul la 31.12.2011 – detalii aiciraportarea anuala intocmita de persoanele juridice aflate in lichidare, potrivit prevederilor art. 36 alin. (3) din Legea nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, pe perioada lichidarii se depune, in termen de 90 de zile de la incheierea anului calendaristic, la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice.

In concluzie, pana vineri 30.03.2012, persoanele juridice aflate in lichidare trebuie sa depuna raportarile anuale (bilantul) la 31.12.2011 la unitatile MFP.

Baza legalaOrdinul Ministerului Finantelor Publice nr. 52/2012 – text integral – privind principalele aspecte legate de intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale si a raportarilor anuale la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice, publicat in Monitorul Oficial nr. 46 din 19 ianuarie 2012

14 COMENTARII

  1. Ar trebui sa mai cititi inca o data articolul si apoi sa il rescrieti. Induceti lumea in eroare. 90 zile inseamna 30.03.2012.

  2. Wow, ma aflu in situatia de fata :)) bine ca l-am facut deja bilantul, doar sa-l depun pana vineri.

  3. Va rog daca puteti sa ma ajutati cu aceasta informatie, pentru o firma in lichidare care nu a mai avut de cativa ani activitate, fara personal angajat, cine poate semna bilantul? Multumesc

  4. O firma aflata in insolventa trebuie sa depuna raportul anual si nu bilantul normal?
    Va rog daca se poate un raspuns urgent.
    Multumesc.

  5. @liliana – Raportarea anuala intocmita de persoanele juridice aflate in lichidare, potrivit prevederilor art. 36 alin. (3) din Legea nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, pe perioada lichidarii se depune, in termen de 90 de zile de la incheierea anului calendaristic, la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice.

  6. Revin: firma este in insolventa, are plan de reorganizare. Vreau sa stiu daca insolventa este acelasi lucru cu lichidarea. Sau se pot incadra amandoua in aceeasi situatie.
    Multumesc si ma scuzati ca insist.

  7. Am o societate comerciala care a avut activitatea susupendata pana la 01.04.2012. Am depus situatiile financiare aferente anului 2011 la finante iar pe 12.03.2012 am facut demersurile pentru lichidarea societatii. As dori sa stiu daca bilantul de lichidare se depune numai la registrul comertului sau trebuie sdepus si ;a finante?
    Am intrebat la registrul comertului si mi-au spus ca lor nu le trebuie bilantul de lichidare cu nr. de la finante iar cei de la finante nu stiau sigur daca se depune si la ei.
    Ce sa fac deoarece suntem in 17.04.2012 si a trecut o luna de cand am inceput demersurile pentru lichidare?

  8. daca o societate este in faliment,administratorul nu este de gasit, cum poate un lichidator sa faca un bilant dupa niste date luate de pe http://www.mfinante.ro, la o anumita data si sa si le insusesca atunci cand depune situatia anuala pentru anul 2011?
    legea contabilitatii spune ca societatile in lichidare depun in termen de 90 de zile situatii anuale si am primit si adresa de la finante….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!