AcasăSalarizareMinuta de informare - la angajare si la un eventual act aditional...

Minuta de informare – la angajare si la un eventual act aditional (info util)

In conformitate cu articolul 17 din Codul Muncii – pentru a respecta procedura precontractuala referitoare la obligatia angajatorului de a informa salariatul cu privire la clauzele ce urmeaza a fi inscrise in contractul individual de munca – acesta trebuie sa intocmeasca „Minuta de informare la angajare”.

Deci minuta precede incheierea „Contractului individual de munca” si este obligatoriu de intocmit si pus la dosarul salariatului.

Ce trebuie sa cuprinda “Regulamentul intern” dupa noile modificari la Codul Muncii – click aici

In acelasi timp, pentru a respecta procedura de modificare a clauzelor contractului individual de munca, conform articolului 17, alin. 1 si 4, angajatorul trebuie sa intocmeasca:

– Minuta de informare intre angajator si angajat – cu privire la clauzele din contractul individual de munca, pe care doreste sa le modifice;
– Model de act aditional de modificare a contractului individual de munca prin acordul partilor .

Legea nr. 40/2011 – pentru modificarea si completarea Codului Muncii (Legea 53/2003) – aduce noile modificari la acesta incepand cu 01.05.2011 – click aici

NOTA :
– In situatia in care modificarea intervine asupra elementului salariu,iar salariatul in cauza este salarizat cu salariul minim obligatoriu pe economia nationala,iar guvernul intervine cu o modificare a salariului minim brut obligatoriu,modificarea se face prin emiterea unei decizii de modificare a salariului, fara a mai fi nevoie de act aditional.
– De asemenea,in situatia in care prin negocieri colective la nivel de unitate sunt mentionate clauze de modificare a salariului pe transe,in perioada de 12 luni luni de executare a contractului colectiv de munca,care este obligatoriu intre parti si isi produce efectele asupra intregului personal salariat,modificarea salariului se va face prin decizie,in care se va mantiona textul din contractul colectiv de munca,care face referire la modificarea salariului.

via


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura