AcasăDeclaratii fiscaleModificarile aduse in februarie 2011 formularului 300 „Decont de taxă pe valoarea...

Modificarile aduse in februarie 2011 formularului 300 „Decont de taxă pe valoarea adăugată” (info)

Urmare modificărilor aduse articolului 147(indice 3) din Codul fiscal prin O.U.G. nr. 117/2010 – text integral – cu privire la prevederile referitoare la rambursările de taxă către persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, conform art. 153, începând cu declararea obligaţiilor fiscal în sensul TVA aferente lunii ianuarie 2011 prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 183/31.01.2011 – text integral – publicat în M.O. nr. 91/04.02.2011 s-a aprobat modelul şi conţinutul formularului 300 Decont de taxă pe valoarea adăugată.

Prin modificările aduse prin O.U.G. nr. 117/2010 se reglementează că atât suma negativă a TVA, cumulată, cât şi TVA de plată cumulată din Decontul de TVA se determină prin adăugarea la suma negativă sau la taxa de plată rezultate din perioada fiscal de raportare a :

►diferenţelor negative de TVA stabilite de organele de inspecţie fiscală prin decizii comunicate până la data depunerii decontului sau a
►sumelor neachitate la bugetul de stat din diferenţele de TVA de plată stabilite de organele de inspecţie fiscală prin decizii communicate până la data depunerii decontului .

Astfel, odata cu aceasta ultima modificare, in completarea formularului (300) “Decont de taxă pe valoarea adăugată” apar următoarele adăugări :

► la Secţiunea „Regularizări conform art. 147(indice 3) din Codul fiscal” din Decontul de TVA se introduc :

– rândul 34 „Diferenţe de TVA de plată stabilite de organele de inspecţie fiscală prin decizie comunicată şi neachitate până la data depunerii decontului de TVA „
– rândul 37 „Diferenţe negative de TVA stabilite de organele de inspecţie fiscală prin decizie comunicată până la data depunerii decontului de TVA „

Începând cu data intrării în vigoare a acestui ordin se abrogă Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 2245/2010 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului (300) „Decont de taxă pe valoarea adăugată”.

sursa – finantearges.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!