Archive for septembrie 30th, 2010

30 sept.
2010

Comments (0)

admin

Si pentru cei cu venituri din drepturi de autor angajatorii vor depune “Declaratia 102”

Agentia Naţională de Administrare Fiscală a elaborat un nou Proiect de Ordin al preşedintelui ANAF pentru completarea OPANAF nr. 101/2008 – link – pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor, taxelor şi contribuţiilor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reţinere la sursă. Read the rest of this entry »

30 sept.
2010

Comments (0)

admin

Termen plata pentru contibutiile (taxele) la fondul de salarii lunar

Putem intalnii situatiile urmatoare:

– plata pana la data de 25 a lunii curente pentru contributiile aferente lunii anterioare (de exemplu pana la 25.09.2010 trebuie sa platesc contributiile aferente fondului de salariu din luna august 2010) – de regula in cazul contribuabililor (firme, IF, asociatii, etc.) care depun declaratiile la Ministerul de Finante lunar. Read the rest of this entry »

30 sept.
2010

Comments (0)

admin

Din masurile adoptate ieri de Guvern – de interes pentru contabili

Principalele decizii luate ieri:
– eliminarea impozitului minim începând cu 1 octombrie 2010,
– diminuarea nivelului dobânzii datorate pentru creanţele fiscale neachitate la termen,
– neînceperea executării silite în cazul în care contribuabilul are în curs sau depune o cerere de rambursare de bani de la stat,
– modificarea plafoanelor de la care firmele care investesc şi creează locuri de muncă în România pot beneficia de ajutor de stat. Read the rest of this entry »

error: Conținutul este protejat !!