AcasăGeneralPlata in contul unic a creantelor fiscale - noutati din octombrie 2010

Plata in contul unic a creantelor fiscale – noutati din octombrie 2010

In Monitorul Oficial, Partea I, nr. 706/22.10.2010, a fost publicat Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 2.606/2010 – text integral – pentru modificarea şi completarea OPANAF nr. 1.294/2007 privind impozitele, contribuţiile şi alte sume reprezentând creanţe fiscale, care se plătesc de contribuabili într-un cont unic.

Actul normativ modifică Anexa nr. 1 privind nomenclatorul obligaţiilor fiscale datorate la bugetul de stat, care se plătesc în contul unic 20.47.01.01 „Venituri ale bugetului de stat – sume încasate pentru bugetul de stat în contul unic, în curs de distribuire”, astfel:

– „Plăţi anticipate, în contul impozitului pe profit anual, datorate de societăţi comerciale bancare, persoane juridice române, şi sucursalele din România ale băncilor, persoane juridice străine (rd. 1) şi „Impozit pe profit datorat de persoane juridice române, altele decât cele prevăzute la punctul 1” (rd. 2) vor avea ca temei legal art. 13, 18 şi 34 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare;

– nu se vor mai plăti în contul unic, următoarelor creanţe fiscale: „Impozit pe veniturile microîntreprinderilor” (rd. 6), „Impozit pe veniturile microîntreprinderilor din asociere datorat de persoane fizice” (rd. 7), „Impozit pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal” (rd. 21), „Taxa pe jocuri de noroc datorată lunar, pe perioada de valabilitate a licenţei de exploatare a jocurilor de noroc” (rd. 26), „Taxa pe jocuri de noroc regularizată periodic, în funcţie de realizări, datorată pentru perioada de raportare” (rd.27), „Taxă pe activitatea de prospecţiune, explorare şi exploatare a resurselor minerale” (rd. 29), „Redevenţe miniere” (rd.30) şi „Redevenţe petroliere” (rd. 31).

Atenţie! Creanţele fiscale reprezentând: „Impozit pe veniturile microîntreprinderilor”, „Impozit pe veniturile microîntreprinderilor din asociere datorat de persoane fizice române, altele decât cele de la pct. 1”, „Taxă pe activitatea de prospecţiune, explorare şi exploatare a resurselor minerale”, „Redevenţe miniere”, „Redevenţe petroliere”, „Impozit pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal reţinut de notarii publici, aferent operaţiunilor translative ale dreptului de proprietate încheiate până la data de 13 mai 2010 inclusiv” care s-au declarat şi nu au fost plătite până la data intrării în vigoare a acestui act normativ, respectiv 22 octombrie 2010, se vor achita în contul 20.47.01.01 – Sume încasate pentru bugetul de stat în contul unic, în curs de distribuire.

Creanţele fiscale reprezentând: „Taxa pe jocuri de noroc datorată lunar, pe perioada de valabilitate a licenţei de exploatare a jocurilor de noroc”, „Taxa anuală de autorizare a jocurilor de noroc, regularizată periodic, în funcţie de realizări” care s-au declarat şi nu au fost plătite până la data intrării în vigoare a ordinului, respectiv 22 octombrie 2010, se vor achita în contul 20.16.01.01.02 – „Taxe pentru jocurile de noroc plătite în contul unic”.

Începând cu 22 octombrie 2010, aceste creanţe se vor achita la bugetul de stat, în următoarele conturi:

– 20.16.01.01.03 – „Regularizări periodice ale taxei anuale de autorizare a jocurilor de noroc”, creanţele fiscale reprezentând taxa anuală de autorizare a jocurilor de noroc, regularizată periodic, în funcţie de realizări;

– 20.16.01.04 – „Taxa pe activitatea de prospecţiune, explorare şi exploatare a resurselor minerale”, creanţele fiscale reprezentând taxa pe activitatea de prospecţiune, explorare şi exploatare a resurselor minerale;

– 20.30.01.05.01 – „Redevenţe miniere”, creanţele fiscale reprezentând redevenţe miniere;

– 20.30.01.05.02 – „Redevenţe petroliere” , creanţele fiscale reprezentând redevenţe petroliere;

– 20.03.01.18 – „Impozit pe venituri din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal”, creanţele fiscale reprezentând impozit pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal reţinut de notarii publici, aferent operaţiunilor translative ale dreptului de proprietate încheiate începând cu data de 14 mai 2010.

La Anexa nr. 2, nomenclatorul obligaţiilor fiscale datorate bugetelor asigurărilor sociale şi fondurilor speciale, care se plătesc în contul unic 55.02 „Disponibil al bugetelor asigurărilor sociale şi fondurilor speciale, în curs de distribuire” s-au introdus:

– „Contribuţia individuală de asigurări sociale datorată de persoanele care realizează venituri de natură profesională, altele decât cele de natură salarială” – (rd. 27),

– „Contribuţia individuală de asigurări pentru şomaj datorată de persoanele care realizează venituri de natură profesională, altele decât cele de natură salarială” – (rd. 28), care au ca temei legal art. III din OUG nr. 58/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal şi alte măsuri financiar-fiscale, cu modificările ulterioare.

via – www.finantevalcea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!