AcasăLegislatie actualizataHG 768/2010 - noile norme metodologice (incepand de acum) la Codul Fiscal

HG 768/2010 – noile norme metodologice (incepand de acum) la Codul Fiscal

Hotărârea Guvernului României nr. 768/2010 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin HG 44/2004, a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 534 din 30 iulie 2010.

Textul integral il puteti consulta in prezentarea urmatoare, sau pe siteul oficial – link.

A APARUT HG 791/2010 CU PRIVIRE LA NORMELE OUG 58/2010 – LINK

PENTRU A FI LA CURENT CU STIRILE IN DOMENIU VA PUTETI ABONA LA NEWSLETTER-UL NOSTRU – INTRODUCETI ADRESA DE MAIL IN PARTEA DREAPTA ===>>> DEASUPRA DE TEXTUL “UITE CATI SUNT DEJA ABONATI” SI APOI CLICK PE “SUBSCRIBE”.


Norme noi


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

8 COMENTARII

  1. […] HG 768/2010 – noile norme metodologice (incepand de acum) la Codul Fiscal Sun Aug 01, 2010 12:49 pm Hotărârea Guvernului României nr. 768/2010 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin HG 44/2004, a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 534 din 30 iulie 2010. Textul integral il puteti consulta in prezentarea urmatoare, sau pe siteul oficial – link. var docstoc_docid="48717728";var docstoc_title="Norme noi";var docstoc_urltitle="Norme […] […]

  2. […] Pe partea de drepturi de autor – Mihai Şeitan a declarat – Dacă aţi observat în ultima variantă a normelor care s-a aprobat astăzi, pe lângă faptul că există sintagma drepturi de autor sau mai degrabă câştiguri profesionale de natură periodică şi se stabileşte titlul de luat în consideraţie: lunar, trimestrial sau semestrial, şi există tipuri de drepturi de autor de exemplu sau venituri profesionale de natură ocazională, deci care nu se plătesc sub formă lunară, trimestrială sau profesională. Cu alte cuvinte se plătesc aleatoriu la intervale de timp care nu repetitivitate. NORME NOI ADUSE DE HG 768/2010 – CLICK AICI […]

  3. Buna ziua ,

    Va rog ajutati-ma cu un raspuns : in cazul Intreprinderilor familiale , cas ul , somajul si sanatatea ( cei 16.5%) se vor plati pentru fiecare membru de IF in parte sau doar pentru reprezentant ?
    Am adresat intrebarea aceasta si celor de la finante si nu au stiut sa imi raspunda …Vreau sa imi infiintez ori un IF ori un PFA …si inca nu sunt hotarata nestiind ce dari va trebui sa platesc . Multumesc anticipat !!!

  4. @iuliana – chiar ca e buna intrebarea ta si da de gandit. pe moment nu stiu ce sa spun ca pe bune e prima oara cand aud speta.

  5. Buna ziua,
    Va rog sa ma ajutati cu un raspuns ;
    In cazul primirii unor plati compensatorii in data de 20.08.2010 de la executorul judecatoresc a cval salariilor brute (executarea a fost realizata in cursul lunii iulie inainte de aparitia modificarilor codului fiscal HG 768/2010) persoana respectiva trebuie sa mearga sa plateasca impozit 16%? Dar 5,5% pentru sanatate, 1% somaj ?
    Desi a castigat in instanta sa nu plateasca CAS 9,5 % se poate trezi ulterior cu somatie acasa ca trebuie sa plateasca (deoarece nu mai era salariata)?
    Nu sunt lamurita legal cine trebuie sa plateasca aceste taxe si impozite fostul salariat sau fostul angajator. ? Pana la ce data trebuiesc platite pentru a nu plati penalizari de intarziere? Care sunt penalizarile de intarziere in cazul neplatii acestora?Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in masura posibilitatilor, nu as vrea sa ma trezesc maine, poimaine ca dupa ce a durat un an jumatate procesul sa ma trezesc ca putinii bani castigati ii dau la stat pe penalizari .Va solicit sprijinul deoarece fostii mei colegi de la financiar sustin ca legal toate aceste taxe trebuie sa le platesc eu (desi executorul a ridicat suma aferenta salariilor brute) si deci trebuie sa ma duc sa platesc la fisc etc.Deoarece nu am incredere in ceea ce spun ei (pot fi invidiosi deoarece acum le-au fost scazute salariile 25-50 %) eu vreau sa fac ceea ce este legal nu vreau sa am probleme.
    Va multumesc anticipat pentru raspuns

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura