AcasăNewsUPDATE - in legatura cu stirea cu privire la impozitarea tichetelor de...

UPDATE – in legatura cu stirea cu privire la impozitarea tichetelor de masa si de vacanta

Va redam sub forma de text declaratiile de azi ale ministrului, precizate initial aici – link – cu privire la noua OUG ce va introduce noi obligatii pentru contribuabili. Iata declaratie completa cu privire la tichetele de masa.

“În ceea ce priveşte alte prevederi ale acestui act normativ (n.r. noua OUG aprobata): tichetele de masă vor fi taxate cu 16%, doar cu 16%, nu şi cu contribuţii, plătiţi de către angajat, la fel şi tichetele de vacanţă. Dobânzile bancare, indiferent de tipul de cont, de depozit, de cont curent, 16%, veniturile din piaţa de capital, din operaţiuni pe piaţa monetară, sau valutară 16% în sistemul venituri-pierderi, deci pe net, pe diferenţa dintre pierdere şi câştig cu raportare trimestrială şi plată trimestrială, cu decont final la sfârşitul anului şi cu posibilitatea recuperării pierderii în cazul în care într-un an fiscal se înregistrează pierdere, în următorii şapte ani fiscali. Acestea sunt masurile cele mai importante din acest text.”

Alt extras din declaratia Ministrului de Finante:

“Drepturile de autor: 20% deductibilitate, deci nu mai aveti 40%, ca până acum.

Poate pentru un sculptor deductibilitatea de 40% avea sens pentru că discutam de achiziţia unei piese de marmură şi de prelucrarea ei. Mă întreb, pentru un maşinist, ce achiziţionează cu acel 40% ca să aibă deducere la salariu, sau pentru diverşi alti angajaţi, din diverse alte societăţi comerciale, din diverse alte zone de activitate unde foarte multi salariaţi care nu aveau nicio legătură cu actul de creaţie în sine erau plătiţi în acest sistem? Dar, ramâne o deductibilitate de 20%, se plăteşte 16% impozit pe venit la această sumă ramasă, deci de la 10% cât se plătea pâna acum o să fie circa 12,8. După care există o obligaţie de plată a contribuţiilor individuale, deci numai cele plătite de individ, nu şi cele plătite de societate, o obligaţie de plată a contribuţiilor individuale care se aplică la o sumă care se limitează la 10 salarii medii, aşa cum sunt ele definite prin Legea Bugetului. Deci nu la întreaga sumă primită, ci numai la o parte limitată din această sumă, în aşa fel încât pe de-o parte taxarea să nu fie excesivă, pe de altă parte fiecare să contribuie atât la sistemul de sănătate cât şi la cel de pensii sau la fondul de şomaj, contribuţia la fondul de somaj este insignifiantă, şi bine-nţeles aceste sisteme, la care mai devreme sau mai târziu fiecare dintre noi apelează, să fie funcţionale.”

Declaratiile le puteti asculta (audio) si aici – link

Sursa text – gov.ro

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!