AcasăNewsInca ceva in noua ordonanta, pe langa deja celebrul forfetar

Inca ceva in noua ordonanta, pe langa deja celebrul forfetar

Toate firmele care vor efectua achizitii intracomunitare vor fi obligate sa depuna decont de TVA lunar, statul dorind astfel sa verifice mai strict companiile si sa combata evaziunea fiscala prin plasarea pe piata neagra a produselor cumparate din statele membre UE (chiar nu stiam si de asa ceva).

„Pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul achizitiilor intracomunitare, se propune modificarea Codului Fiscal, astfel încât persoanele impozabile care vor realiza achizitii intracomunitare sa fie obligate sa depuna decont de TVA lunar, chiar daca au o cifra de afaceri sub plafonul de 100.000 euro”, conform ultimei forme a ordonantei de urgenta privind reducerea cheltuielilor bugetare, care a fost discutata, sâmbata, de Executiv.

În document se arata ca, din constatarile organelor fiscale, rezulta ca frauda fiscala va fi în acest fel considerabil diminuata, deoarece companiile respective vor putea fi verificate lunar si nu trimestrial, fiind reduse posibilitatile de a plasa pe piata neagra produse care au fost achizitionate intracomunitar din state membre ale UE.

Amenda aplicata firmelor care depasesc termenul legal de depunere a declaratiilor recapitulative privind TVA în cazul schimburilor intracomunitare va fi redusa la jumatate, la 1% din suma totala a achizitiilor, daca persoana impozabila corecteaza declaratia pâna la urmatorul termen de depunere.

„Amenda se reduce cu 50% în situatia în care persoana impozabila corecteaza declaratia recapitulativa pâna la termenul legal de depunere a urmatoarei declaratii recapitulative”, se arata în ultima varianta a proiectului de ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului Fiscal.

Depasirea termenului de depunere sau transmiterea de declaratii cu sume incorecte sau incomplete constituie contraventie, potrivit legislatiei.

Potrivit legii, nu sunt sanctionate contraventional persoanele care corecteaza declaratiile recapitulative pâna la împlinirea termenului legal de depunere, dar si cele care ulterior termenului legal de depunere corecteaza declaratiile ca urmare a unui fapt neimputabil persoanei impozabile.

sursa – contacafe_club si link

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!