despre – impozitarea salariilor

0
157

Studiul anual realizat de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (Organisation for Economic Cooperation and Development, OECD) in domeniul impozitelor pe salarii arata ca politica fiscala ramane o piedica in calea cresterii numarului locurilor de munca in multe dintre tarile bogate.
Studiul indica variatii mari de sarcina
fiscala a muncii tax wedge – diferenta dintre ceea ce platesc angajatorii pentru forta de munca si banii cu care angajatii pleaca acasa dupa plata taxelor). Aceasta sarcina fiscala este formata din impozitul pe venit si contributia la asigurarile sociale atat pentru companii, cat si pentru angajati.
Teoretic, cu cat sarcina fiscala este mai mare, cu atat sunt mai mari barierele in calea crearii de noi locuri de munca. Sarcinile fiscale cele mai mari au fost inregistrate in Europa continentala, unde depasesc 50% din costurile fortei de munca in Belgia, Ungaria si Germania. Cele mai mici sarcini fiscale au fost inregistrate in Coreea de Sud si Mexic. In America si Japonia, acestea au fost mai reduse decat in majoritatea tarilor din OECD.

sursa – www.ccib.ro

Articolul precedentRepartizarea candidaţilor pe săli ses. martie 2008 – consultanti fiscali
Articolul următorrevista, revista, si iar revista

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.