news – legea finantelor publice locale

0
136

Guvernul a luat o decizie referitoare la modificarea legii finantelor publice locale.

„Aceste noi reglementari sunt adoptate in sensul asigurarii unor resurse financiare mai consistene administratiilor locale“ a spus premierul Tariceanu.
Una dintre reglementarile noi, informeaza un comunicat de presa al guvernului, se refera la punctele de lucru ale institutiilor publice si ale serviciilor publice deconcentrate care au mai mult de 5 angajati si care va trebui sa fie inregistrate ca platitoare de impozite pe salarii si venituri asimilate salariilor la organul fiscal din subordinea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala in a carui raza teritoriala se afla adresa unde se desfasoara efectiv activitatea acelei entitati. Pana acum, aceste sume erau virate la organul fiscal de pe raza teritoriala unde se afla sediul central al institutiei.
Alte modificari vizeaza responsabilizarea autoritatilor administratiei publice locale in ceea ce priveste prioritizarea cheltuielilor si asigurarea in special a cheltuielilor de functionare a serviciilor publice locale.
In plus, se modifica unele prevederi referitoare la sistemul de echilibrare, astfel ca acesta sa se realizeze tinand cont de date si informatii cat mai apropiate de momentul repartizarii cotelor si sumelor defalcate, astfel incat sistemul de echilibrare sa tinteasca acele unitati-administrativ teritoriale cu adevarat aflate in dificultate economico-financiara.
Ordonanta de urgenta intra in vigoare in trei zile de la publicarea in Monitorul Oficial, cu exceptia prevederilor referitoare la indicatorii statistici utilizati in sistemul de echilibrare, conform punctelor 4 si 5, art. 1 din Ordonanta de Urgenta, care intra in vigoare la 1 ianuarie 2009.

sursa – www.ccib.ro/afacerea

Articolul precedentstatistici revista
Articolul următorSchimbări aduse cecului, cambiei şi biletului la ordin

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.