AcasăGeneralnews - impozite colectate

news – impozite colectate

Veniturile din taxa pe valoarea adaugată (TVA) pe ultimile patru luni ale anului în curs au scăzut nominal cu 8,92% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, informează o analiză a performanţei veniturilor bugetare prezentată de Ministerul Economiei şi Finanţelor. Totuşi, aceste venituri au înregistrată o tendinţă de recuperare evidentă, concretizată într-o creştere nominală de 31,33% a încasărilor din luna aprilie 2007.
Conform analizei MEF, scăderea mai pronunţată a TVA în prima perioadă a anului comparativ cu aşteptările iniţiale poate fi explicată şi de scăderea cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (-2,2% în primele 2 luni ale anului 2007 faţă de o creştere cu 26,4% în perioada similară a anului precedent) în condiţiile în care consumatorii finali şi-au constituit stocuri de produse în perioada imediat precedentă accesului la UE cu scopul diminuării incertitudinilor legate de evoluţia preţurilor.
Nivelul încasărilor din accize au înregistrat o creştere nominală de numai 4%, datorită influenţei negative a a cursului valutar şi a scăderii producţiei de ţigări şi a cifrei de afaceri aferente.
Nivelul veniturilor bugetare încasate la impozitul pe venit în primele 4 luni ale anului 2007 a fost cu 44,66% mai mare decât în perioada similară a anului precedent, ca urmare atât a creşterii numărului de salariaţi (cu 2,3% în primele două luni ale anului 2007 faţă de aceeaşi perioadă a anului 2006, accelerându-se de la un ritm de creştere de 1,4% înregistrat în primele două luni ale anului 2006), cât şi a creşterii salariului mediu brut (cu 20,2%, nominal, în primele 2 luni ale anului curent).
Nivelul contribuţiilor la asigurările sociale au înregistrat creşteri nominale de 22,2%, de 22,61% şi, respectiv de 11,81% în primele 4 luni ale anului 2007 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, aceste evoluţii fiind explicate de aceiaşi factori ca în cazul impozitului pe venit.

sursa – www.amosnews.ro

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!