regim registru unic de control

1
252

Am un singur punct de lucru, iar registrul unic de control pe care l-am achizitionat il tin la sediul societatii. Trebuie sa am unul si la punctul de lucru? Care este regimul acestui registru?
Articol de Lia Secareanu, sef departament consultanta financiara si audit, Contexpert Consulting – preluare capital.ro

Conform prevederilor Legii nr. 252/ 2003 privind registrul unic de control acesta se tine nu numai la sediul social, ci si la fiecare sediu secundar pentru care s-au eliberat avize/autorizatii si/sau acorduri de functionare. Registrul unic de control se elibereaza, contra cost, de directiile generale ale finantelor publice din raza teritoriala unde isi are sediul social contribuabilul, pe baza certificatului de inregistrare, in cazul comerciantilor, si pe baza certificatului de inregistrare fiscala, in cazul celorlalte categorii de contribuabili.

Contribuabilii nou-infiintati sunt obligati ca, in termen de 30 de zile de la data inregistrarii, sa achizitioneze registrul unic de control. Neachizitionarea in termenul prevazut a registrului unic de control de la directiile generale ale finantelor publice din raza teritoriala unde isi are sediul social contribuabilul constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 500 la 1.000 de lei.

Articolul precedentsi inca o data pentru popularizare
Articolul următorscadenta bilet la ordin

1 COMENTARIU

  1. Conf.lg.252/2003 art.1 al.1 persoanele juridice sunt oblogate sa tina acest registru unic,iar la al.2 persoanele fizice aitorizate pot tine ,deci nu sunt obligate cum solicita Administratia finantelor publice Tulcea
    🙂

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.