AcasăCodul munciiFirmele cu peste 50 de angajați în vizorul ITM - precizări oficiale

Firmele cu peste 50 de angajați în vizorul ITM – precizări oficiale

In perioada curentă se desfășoară la nivel național Campania de informare privind consultarea lucrătorilor și de verificare a organizării și funcționării comitetelor de securitate și sănătate în muncă (CSSM).

Comitetele de securitate și sănătate în muncă sunt organisme paritare înființate obligatoriu la nivelul unităților ce au peste 50 de lucrători în cadrul cărora atât angajatorul cât și angajații au posibilitatea de a discuta și a gasi soluții în rezolvarea problemelor de securitatea muncii întâlnite în firmă.

Rolul Comitetului de Securitate și Sănătate în Muncă este acela de a planifica, participa și realiza acțiuni care vizează îmbunătăţirea securității și sănătății în muncă în întreprindere, precum şi de a monitoriza implementarea acestora.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

La ora actuală, în Romania, sunt multe firme care au înregistrat un număr de peste 50 de lucrători și care au obligația legală de a înființa și a organiza aceste comitete.

Totodată, este stipulată și în legislația de specialitate, mai precis în HG 1425/2006 actualizată și în Legea 319/2006 actualizată, modalitatea în care ITM, prin Serviciul Control Securitate și Sănătate în Muncă, monitorizează desfășurarea activității în cadrul acestora.

UTIL companiilor cu peste 50 de angajati – Sume reprezentând vărsăminte de la persoane juridice – pentru persoanele cu handicap neîncadrate (precizări ANAF) – click aici

În anul 2017 au fost verificate pe linia securității și sănătații în muncă, un număr mare de unități cu peste 50 de angajați și au fost aplicate, pentru nerespectarea legislației în ceea ce privește funcționarea Comitetului de Securitate și Sănătate în Muncă la nivel de unitate, un număr mare de de sancțiuni. In concluzie, controalele vor continua (n.r.).

Sursa (cu multumiri) – Biroul de presă ITM Arad

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!