AcasăLegislatie actualizataOMFP 2376/2017 - aprobarea Procedurii privind aplicarea scutirii de taxă pe valoarea...

OMFP 2376/2017 – aprobarea Procedurii privind aplicarea scutirii de taxă pe valoarea adăugată (art. 294 alin. (1) lit. p) din Legea nr. 227/2015)

Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 745 din 15 septembrie 2017, a fost publicat Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2376 din 6 septembrie 2017 pentru aprobarea Procedurii privind aplicarea scutirii de taxă pe valoarea adăugată, prevăzută la art. 294 alin. (1) lit. p) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Modificari aduse de OMFP 2376/2017:

– Potrivit prevederilor art. 294 alin. (1) lit. p) din Codul fiscal, sunt scutite de TVA livrările de bunuri către organismele recunoscute care transportă sau expediază aceste bunuri în afara Uniunii Europene, ca parte a activităţilor umanitare, caritabile sau educative desfăşurate în afara Uniunii Europene; scutirea se acordă prin restituirea taxei potrivit unei proceduri stabilite prin ordin al ministrului finanţelor publice.

– Scutirea se aplică persoanelor care nu sunt înregistrate în scopuri de TVA conf. art. 316 din Codul fiscal, prin restituirea TVA-ului achitat către furnizori.

PENTRU A DESCARCA TEXTUL OMFP 2376/2017 – CLICK AICI

– Organismele care pot beneficia de restituirea TVA-ului sunt cele recunoscute de România sau de alt stat membru al UE şi care au obiective de natură filantropică şi sunt angajate în activităţi cu caracter umanitar, caritabil sau educativ în afara Uniunii Europene.

– Pentru restituirea TVA, organismele depun la organul fiscal competent o cerere tip de restituire, prevăzută în ordin, la care vor ataşa o serie de documente doveditoare.

Sursa (cu multumiri) – A.J.F.P. Dâmboviţa

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!