AcasăCodul munciiAcord salariat privind munca suplimentară - necesar când se lucrează sâmbete și...

Acord salariat privind munca suplimentară – necesar când se lucrează sâmbete și duminici (week-end)

Multumita colegilor de pe grupul – Contabili pe Facebook – va supunem atentiei un model de acord al salariatului privind munca suplimentarăobligatoriu prezent la dosar salariat care lucrează in zile de sâmbata și duminica (week-end).

Colegii nostri au trecut cu bine peste control ITM, acesta fiind unul din punctele din planul de masuri impus de ITM in urma controlului. In MALL-uri, de exemplu, se lucreaza sambete-duminici – acordul fiind deci foarte necesar. Colegii de pe grup ne-au mai mentionat ca ITM-ul este de parere ca nu trebuie neaparat transmis in REVISAL sporul de 1%.

PENTRU A DESCARCA MODELUL DE ACORD – CLICK AICI

DACA NU MERGE PRIMUL LINK – DESCARCATI DE AICI – ACORD MUNCA SUPLIMENTARA COMUN (IAR PE PAGINA URMATOARE DATI CLICK – PE LINK-UL CU TEXT SUBLINIAT). SUCCES.

FOARTE UTIL – Declarație privind veniturile din contracte de muncă cu timp parțial – aplicare art. 140 alin. (3) lit. e) din Codul Fiscal (model) – CLICK AICI

3 COMENTARII

  1. Sporul de Weekend care este trecut in Contractul de munca se considera a fi spor permanent si se transmite obligatoriu in revisal. Daca nu este scris in Contractul de munca, acesta va fi prevazut in regulamentul de functionare al firmei si nu se va mai opera il Revisal. Daca il operam in Revisal, obligatoriu trebuie trecut in Contractul de munca. Orele de weekend nu sunt considerate ore suplimentare, doar cele ce depasesc 40H/ sapt . Repausul saptamanal este obligatoriu 2 zile consecutive, pot fi miercuri si joi, iar sambata si dum. sa se lucreze, se plateste doar sporul de weekend si atat, fara ore suplimentare. Sporul de weekend poate fi si 1% dar si mai mare.Nu esxista un minim sau maxim.

  2. Nu va mai luati dupa ce spun cei de la ITM-uri.
    De regula sunt ingineri si habar nu au de jurisprudenta
    A se vedea Codul Muncii cum este definita munca suplimentara, precum si faptul ca dupăa cinci zile lucrate(-nu lucratoare) se acorda repaus 2 zile (nu neaparat sambata si duminica) …fara a depasi 48 ore….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!