AcasăTVA - modificari si noutatiANAF propune formalitățile de optare pentru plata defalcată a TVA - Formularul...

ANAF propune formalitățile de optare pentru plata defalcată a TVA – Formularul 086

Contribuabilii care optează pentru aplicarea mecanismului de plată defalcată a TVA în perioada 1 octombrie 2017 – 31 decembrie 2017 vor avea la dispoziție Formularul 086 – „Notificare privind opțiunea de aplicare a mecanismului de plată defalcată a TVA”, pe care ANAF îl supune dezbaterii publice printr-un proiect de ordin, publicat pe site-ul instituției.

Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA completează în două exemplare, dintre care unul se depune la ANAF sau se comunică prin poștă, cu confirmare de primire.

UPDATE 27.09.2017 – OPANAF 2743/2017 – aprobarea formularului (086) „Notificare privind opțiunea de aplicare a mecanismului de plată defalcată a TVA“ – click aici

Potrivit art. 22 alin. (2) din Ordonanța Guvernului nr. 23/2017 privind plata defalcată a TVA, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA potrivit art. 316 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, pot opta pentru plata defalcată a TVA în perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2017 notificând organul fiscal competent în acest sens.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

ANAF – reaminteste că începând cu data de 1 ianuarie 2018 aplicarea mecanismului de plată defalcată a TVA devine obligatorie.

Sursa – anaf.ro

ALTE ARTICOLE PE TEMA SPLIT TVA:

Exemple privind funcționarea mecanismului privind plata defalcată a TVA – oficiale, de la MFPCLICK AICI
Unde se deschid conturile de TVA – pentru mecanismul privind plata defalcată a TVA (oficial)CLICK AICI
Prezentare mecanism split TVA – oficial MFPCLICK AICI
– OG 23/2017 – privind plata defalcată a TVA (MO 706/2017) – CLICK AICI
Facilitați fiscale pentru opțiunea plații defalcate a TVA de la 1 octombrie 2017 – info oficialclick aici
Ce se încasează în contul de TVA și ce plăți sunt permise din contul de TVA – în cadrul mecanismului split TVA (oficial)click aici
Plata defalcată a TVA (split TVA) – care sunt principalele contravenții și cum sunt sancționate (oficial)click aici
– Plata defalcată a TVA (split TVA) – ce se schimbă din perspectiva persoanelor fizice? – click aici


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

6 COMENTARII

  1. […] – Exemple privind funcționarea mecanismului privind plata defalcată a TVA – oficiale, de la MFP – CLICK AICI – Unde se deschid conturile de TVA – pentru mecanismul privind plata defalcată a TVA (oficial) – CLICK AICI – Prezentare mecanism split TVA – oficial MFP – CLICK AICI – OG 23/2017 – privind plata defalcată a TVA (MO 706/2017) – CLICK AICI – Facilitați fiscale pentru opțiunea plații defalcate a TVA de la 1 octombrie 2017 – info oficial – click aici – Ce se încasează în contul de TVA și ce plăți sunt permise din contul de TVA – în cadrul mecanismului split TVA (oficial) – click aici – Plata defalcată a TVA (split TVA) – care sunt principalele contravenții și cum sunt sancționate (oficial) – click aici – Plata defalcată a TVA (split TVA) – ce se schimbă din perspectiva persoanelor fizice? – click aici – ANAF propune formalitățile de optare pentru plata defalcată a TVA – Formularul 086 – click aici […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura