ANAF propune formalitățile de optare pentru plata defalcată a TVA – Formularul 086

Contribuabilii care optează pentru aplicarea mecanismului de plată defalcată a TVA în perioada 1 octombrie 2017 – 31 decembrie 2017 vor avea la dispoziție Formularul 086 – „Notificare privind opțiunea de aplicare a mecanismului de plată defalcată a TVA”, pe care ANAF îl supune dezbaterii publice printr-un proiect de ordin, publicat pe site-ul instituției.

Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA completează în două exemplare, dintre care unul se depune la ANAF sau se comunică prin poștă, cu confirmare de primire.

Potrivit art. 22 alin. (2) din Ordonanța Guvernului nr. 23/2017 privind plata defalcată a TVA, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA potrivit art. 316 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, pot opta pentru plata defalcată a TVA în perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2017 notificând organul fiscal competent în acest sens.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

ANAF – reaminteste că începând cu data de 1 ianuarie 2018 aplicarea mecanismului de plată defalcată a TVA devine obligatorie.

Sursa – anaf.ro

ALTE ARTICOLE PE TEMA SPLIT TVA:

Exemple privind funcționarea mecanismului privind plata defalcată a TVA – oficiale, de la MFPCLICK AICI
Unde se deschid conturile de TVA – pentru mecanismul privind plata defalcată a TVA (oficial)CLICK AICI
Prezentare mecanism split TVA – oficial MFPCLICK AICI
– OG 23/2017 – privind plata defalcată a TVA (MO 706/2017) – CLICK AICI
Facilitați fiscale pentru opțiunea plații defalcate a TVA de la 1 octombrie 2017 – info oficialclick aici
Ce se încasează în contul de TVA și ce plăți sunt permise din contul de TVA – în cadrul mecanismului split TVA (oficial)click aici
Plata defalcată a TVA (split TVA) – care sunt principalele contravenții și cum sunt sancționate (oficial)click aici
– Plata defalcată a TVA (split TVA) – ce se schimbă din perspectiva persoanelor fizice? – click aici