AcasăAsociatii proprietariAVERTISMENT ITM - asociațiile de proprietari au obligația legala de a încheia...

AVERTISMENT ITM – asociațiile de proprietari au obligația legala de a încheia CIM (cu timp parțial sau cu norma întreaga) cu cei care desfășoară activități remunerate

Inspectoratul Teritorial de Munca Caras-Severin aduce la cunostinta tuturor asociatiilor de proprietari faptul ca au obligatia legala de a încheia contracte individuale de munca (cu timp partial sau cu norma întreaga) cu cei care desfasoara activitati remunerate .

Conform Normelor de aplicare ale Legii nr.230/2007 privind înfiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, Comitetul executiv al asociatiei de proprietari angajeaza si demite personalul necesar, încheie si reziliaza contracte cu persoane fizice/juridice.

Totodata, asociatia de proprietari angajeaza persoane fizice atestate pentru functia de administrator sau încheie contracte cu persoane juridice specializate si autorizate pentru realizarea, respectiv furnizarea serviciilor necesare administrarii, întretinerii, investitiilor si reparatiilor asupra proprietatii comune.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

ITM atrage atentia cu privire la faptul ca, potrivit Legii nr.53/2003 – Codul Munciiversiune august 2017 aiciprimirea la munca a unei persoane fara încheierea unui contract individual de munca în baza consimtamântului partilor, în forma scrisa, în limba româna, anterior începerii activitatii de catre salariat, atrage:

– sanctionarea contraventionala a angajatorului (amenda de 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata);
– sistarea activitatii locului de munca organizat, supus controlului.

UTIL – Ghidul obligațiilor fiscale ale asociațiilor de proprietari – oficial ANAF (actualizat în data de 11.08.2017) – click aici

Sursa – Inspectoratul Teritorial de Munca Caras-Severin

3 COMENTARII

  1. Am si eu o intrebare: dar Biserica Ortodoxa Romana are obligatia de a incheia contracte pentru oamenii pe care-i pune la munca si pe care-i plateste ? (care nu fac voluntariat). Poate domnii de la ITM trec si pe-acolo, ca mai nou se moare in constructii si se arunca evenimentul sub pres. Si cum romanul e cu minte minte putina, inspaimantat de perspectiva de a ajunge in iad urmare a afuriseniei popilor, nu va asteptati la reclamatii prea curand.

  2. Intreb si eu, in speranta ca cineva imi va raspunde.Daca femeia de servici a asociatiei lucreaza cu timp partial de 2 ore/zi ,efectiv d-na vine de 3 ori pe saptamana cate 2 ore, ,suntem obligati sa-i platim contributiile la salariul minim? Deoarece dansa are acest contract si inca unul similar ,deci 4 ore/zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!