AcasăCodul munciiRecomandări cu privire la modificările aduse de OUG 53/2017 - completare Regulament...

Recomandări cu privire la modificările aduse de OUG 53/2017 – completare Regulament Intern, întocmire Acte Adiționale, pontaje acceptate, etc.

Multumita colegilor de pe grupul – Contabili pe Facebookcare au avut control de la ITM in aceste zile, control care nu a avut legatura cu noile prevederi ce modifica Codul Munciidar care au discutat pe marginea noilor modificari cu inspectorii ITM, reusim sa va impartasim urmatoarele:

1. Se sugereaza sa modificam ROI la capitolul *Obligatiile si raspunderile salariatilor* cu obligatia salariatilor care nu isi desfasoara activitatea la un punct de lucru stabil de a avea o copie CIM si de a o prezenta organelor de control la cererea acestora. Ex: agenti comerciali, agenti curieri, reprezentanti vanzari etc.

PUNE-TE LA CURENT CU NOILE MODIFICARI ALE CODULUI MUNCII – ACCESEAZA SECTIUNEA “CODUL MUNCII” SAU “SALARIZARE” PENTRU ACEASTA – CLICK AICI

2. Se sugereaza sa intocmim acte aditionale la CIM cu timp partial in care sa stipulam ceva de genul: “se mentine programul 8:00-12:00 din CIM, cu posibilitatea de a modifica programul de lucru al salariatului ….Popescu Ionel…. conform graficului de lucru care se regaseste la punctul de lucru din str……, nr….., unde isi desfasoara activitatea”. Astfel, s-ar rezolva unele situatii care au mai fost aduse in discutie pe grup. Ideea e sa avem ceva care sa ne permita o portita….; altfel, daca salariatul incadrat cu CIM cu timp partial este gasit la serviciu in afara orelor de program din CIM, se considera munca la negru. Graficul de lucru trebuie sa poat fi prezentat la control.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

3. Angajatorul trebuie sa poata face dovada atat a orelor de munca prestate de catre salariati, cat si a tipului acestor ore (ore lucrate in timp normal, in timp partial, noaptea, in schimburi, in timp suplimentar, in timp suplimentar in zile libere legal etc) pentru orice perioada anterioara sau curenta. Colegii au atasat un model de pontaj acceptat, pe care il puteti modifica dupa nevoile propriiclick aici pentru model.

Sa va fie de folos! PS: Colegii nu au adus in discutie condica de prezenta.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!