AcasăDeclaratii fiscaleANAF vrea sa aprobe Formularul 700 – un fel de D 010...

ANAF vrea sa aprobe Formularul 700 – un fel de D 010 ce se va depune numai prin intermediul internetului

ANAF supune dezbaterii publice modelul si conținutul formularului 700. Agenția Națională de Administrare Fiscală propune, printr-un proiect de ordin, aprobarea unui formular special, formularul 700 „Declarație de înregistrare/modificare a categoriilor de obligații fiscale declarative înscrise în vectorul fiscal”, în vederea eficientizării administrării fiscale și pentru minimizarea eforturilor de conformare a contribuabililor.

Prin acest formular, contribuabilii vor avea posibilitatea de modificare, prin intermediul Internetului, a categoriilor de obligații fiscale declarative, care, potrivit legii, sunt înscrise în vectorul fiscal, cu excepția solicitării de înregistrare în scopuri de TVA.

Precizăm că pentru înregistrarea/modificarea obligațiilor declarative care formează vectorul fiscal nu se depun, odată cu declarația de mențiuni, documente justificative.

UPDATE 2018 – Declarația/Formularul 700 – contribuabilii vor avea posibilitatea de modificare, prin intermediul internetului, a vectorului fiscal (din 01.01.2018) – aprobata prin Ordinului preşedintelui ANAF nr. 3725/2017 – click aici

Formularul 700 va fi utilizat de către toate categoriile de contribuabili pentru declararea, exclusiv prin intermediul Internetului, a înregistrărilor sau mențiunilor privind vectorul fiscal, cu excepția solicitării de înregistrare în scopuri de TVA.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Potrivit art. 88 alin. (1) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, modificările ulterioare ale datelor din declaraţia de înregistrare fiscală trebuie aduse la cunoştinţă organului fiscal central, în termen de 15 zile de la data producerii acestora, prin completarea şi depunerea unei declaraţii de menţiuni.

În prezent, conform prevederilor art. 86 alin. (1) din Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, declarația de înregistrare fiscală este însoțită de acte doveditoare ale informațiilor cuprinse în aceasta.

Sursa info – ANAF

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!