AcasăNewsSancțiuni contravenționale de peste 950.000 lei aplicate de DGAF (Antifraudă)

Sancțiuni contravenționale de peste 950.000 lei aplicate de DGAF (Antifraudă)

Inspectorii antifraudă au controlat 255 de contribuabili din municipiul Constanţa si staţiunile turistice de pe litoralul Mării Negre, în perioada 03-09 iulie, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 952.918 de lei (amenzi şi confiscări), respectiv:

• 215 sancţiuni contravenţionale principale (171 de amenzi şi 44 de avertismente), valoarea totală a amenzilor fiind de 931.500 de lei;

• s-au confiscat sume (numerar), venituri ilicite şi bunuri în valoare totală de 21.418 de lei, din care:

– sume (numerar) în valoare de 4.809 de lei;
– venituri ilicite în valoare de 2.136 de lei;
– bunuri în valoare de 14.473 de lei.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

• s-a dispus suspendarea activităţii a 3 contribuabili, (1 pentru nerespectarea prevederilor OUG nr 28/1999 privind utilizarea AMEF; 2 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr 227/2015).

De la începutul acțiunii și până în prezent, DGAF a verificat 374 de contribuabili, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.482.731 de lei (amenzi și confiscări).

AFLA DE LA NOI (DIN SECTIUNEA AFERENTA) – TOATE CONTROALELE CE VOR AVEA LOC IN PERIOADA URMATOARE – CLICK AICI

Sursa – ANAF – SERVICIUL COMUNICARE, RELAŢII PUBLICE ŞI MASS-MEDIA

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

2 COMENTARII

  1. Interesant ar fi ca anaf sa publice si cate procese la tribunale pierd, care sunt cuantumul cheltuielilor de judecata + dobanzile penalizatoare + daune morale impuse de instanta care trebuie sa fie platite. Daca sumele de amenda se restituie integral (exista sau ma rog, ar trebui sa existe in contul anaf), in plus, aspectele juridice si fiscale sunt:
    1. de unde se platesc cheltuielile de judecata, dobanzile aferenta sumelor imobilizate abuziv si echivalentul daunelor morale. are anaful provizioane constituite si daca da, care este sursa de constituire.
    2. daca cel (cei) au intocmit procesele verbale de contraventie sunt si platitorii sumelor suportate de anaf in cazul unui proces pierdut. Sau astea se baga la „pierderi” la buget ca tot prostul de contribuabil le suporta!
    Numai vorbesc ca te umfla rasul cand vezi sumele „imense” raportate: sume in numerar 4.809 lei + venituri ilicite 2.136 lei adica total 6.945 lei per 215 „fraieri” sanctionati = 32 lei = 2 pachete tigari echivalent!!! Sumele astea sunt primite de barmani, ospatari, receptioneri din partea clientilor – faimosul „keep it” care se practica peste tot in lumea asta in turism. In functie de vanzari, o asa suma „imensa” se face in cateva ore si se recupereaza in tot atata timp. Altfel nu iti vine nimeni sa lucreze 12 ore / zi pe salariul minim pe economie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura