AcasăImpozite/TaxeATENȚIE - 25 iulie 2017 – termen limită de declarare şi plată...

ATENȚIE – 25 iulie 2017 – termen limită de declarare şi plată a impozitului specific unor activități

ANAF informează contribuabilii – persoane juridice române plătitori de impozit specific în conformitate cu Legea nr. 170/2016, că 25 iulie 2017 este termenul limită de declarare şi plată a impozitului specific unor activităţi pentru semestrului I din 2017 .

Reamintim contribuabililor că, prin derogare de la prevederile titlului II din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, persoanele juridice române care desfăşoară activităţi corespunzătoare codurilor CAEN:

– 5510 – „Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare”,
– 5520 – „Facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată”,
– 5530 – „Parcuri pentru rulote, campinguri şi tabere”,
– 5590 – „Alte servicii de cazare”,
– 5610 – „Restaurante”,
– 5621 – „Activităţi de alimentaţie (catering) pentru evenimente”,
– 5629 – „Alte servicii de alimentaţie n.c.a.”,
– 5630 – „Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor”

au obligaţia de a declara şi plăti impozit specific unor activităţi, potrivit Legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activităţi . Declararea şi plata impozitului specific se efectuează semestrial, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Suma de plată o reprezintă o jumătate din impozitul specific anual. Metodologia de calcul a impozitului specific anual este stipulată în Legea nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activităţi şi în Ordinul comun al ministrului turismului şi ministrului finanţelor publice nr. 264/464/2017text integral aici – pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activităţi.

În vederea îndrumării contribuabililor şi aplicării unitare a prevederilor legislaţiei în vigoare privind impozitul specific unor activităţi, ANAF a elaborat un Ghid privind aplicarea impozitului specific unor activităţipe care il puteti descarca de aici -. care a fost publicat pe site-ul ANAF, la secţiunea Asistenţă contribuabili/ Persoane fizice/ Ghiduri curente.

Informaţii detaliate se pot obţine de la :
– structurile pentru asistenţa contribuabililor din cadrul organelor fiscale;
– telefonic la Centrul de asistenţă a contribuabililor, la nr. 0314039160;
– accesând pagina de Internet, site-ul www.anaf.ro.

Sursa (cu multumiri) – Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!