AcasăDeclaratii fiscaleCererea de aderare la Spațiul Privat Virtual pentru posesorii de certificat digital...

Cererea de aderare la Spațiul Privat Virtual pentru posesorii de certificat digital – formular C800 (info și instrucțiuni completare)

ANAF informează contribuabilii interesaţi că pe site-ul ANAF, la adresa https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/800.html , se găsesc Cererea de aderare la serviciul ‘’Spaţiul Privat Virtual ‘’ (SPV) – formularul C800 , precum şi ghidul cu instrucţiunile de completare a cererii .

Serviciul SPV este o alternativă la comunicarea prin poştă sau la ghişeu. Documentele comunicate prin SPV au aceeaşi putere juridică cu cele comunicate prin poştă sau la ghişeu, de aceea, documentele comunicate prin SPV nu se mai comunică prin alte mijloace.

Contribuabilul poate opta pentru comunicarea documentelor şi informaţiilor prin intermediul serviciului SPV în baza cererii de aderare la SPV .

Pentru instructiunile de completare a Cererii de aderare la SPV – pentru posesorii certificate digital calificat – CLICK AICI

Formularul C800 – ‘’ Cerere de aderare la SPV pentru posesorii de certificat digital calificat ‘’ se semnează electronic , după validare, numai de către persoana înregistrată în sistemul informatic MFP-ANAF ca deţinător de certificat digital calificat şi având drept de depunere a declaraţiilor electronice în numele solicitantului.

Formularul C800 , completat şi semnat, se depune prin canalul de depunere declaraţii, prin portalul e-guvenare.ro, după autentificarea cu certificatul digital înregistrat în sistemul informatic al ANAF.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

În situaţia în care certificatul unei persoane declarată prin formularul C800 a fost reînnoit de către furnizorul de certificate, reînnoirea acestuia în sistemul informatic al MFP-ANAF nu se face prin formular , ci prin aplicaţia de reînnoire disponibilă pe portalul ANAF (www.anaf.ro) , în secţiunea ‘’Declaraţii electronice ‘’, subsecţiunea ‘’ Reînnoire certificate calificate ‘’.

Sursa (cu multumiri) – A.J.F.P Olt- Serviciul Asistenţă pentru contribuabili

Modalitatea de a avea ONLINE, de la ANAF, fisa pe plătitor – pașii necesari a fi făcuți – click aici

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura