AcasăDeclaratii anualeDeclarația/Formularul 221 - care este termenul de depunere, cine trebuie sa îl...

Declarația/Formularul 221 – care este termenul de depunere, cine trebuie sa îl depună, la ce dată se fac plățile anticipate, etc.

ANAF reaminteşte persoanelor fizice care obţin în mod individual sau într-o formă de asociere fără personalitate juridică venituri din activităţi agricole impuse pe bază de norme de venit (cultivarea produselor agricole vegetale, exploatarea pepinierelor viticole, pomicole, creşterea şi exploatarea animalelor), că au urmatoarele obligaţii:

1. SA DEPUNA PANA LA 25 MAI 2017 inclusiv, pentru anul în curs, FORMULARUL 221 – Declaraţie privind veniturile din activităţi agricole impuse pe bază de norme de venit.

În cazul în care activitatea se desfăşoară în cadrul unei asocieri fără personalitate juridică, obligaţia depunerii declaraţiei la organul fiscal competent revine asociatului care răspunde pentru îndeplinirea obligaţiilor asociaţiei faţă de autorităţile publice în cadrul aceluiaşi termen.

Declaraţia se depune direct la organul fiscal sau prin poştă cu confirmare de primire.

2. SĂ EFECTUEZE PLĂŢI ANTICIPATE reprezentând 50% din impozitul pe veniturile din activităţile agricole şi 50% din contribuţia de asigurări sociale de sănătate datorate pentru anul 2017, astfel :

– 50% din impozit / contribuţie până la data de 25 OCTOMBRIE inclusiv;
– 50% din impozit / contribuţie până la data de 15 DECEMBRIE inclusiv.

Impozitul pe venitul din activităţi agricole şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate, se calculează de organul fiscal competent. Organul fiscal transmite la domiciliul fiecărui contribuabil decizia de impunere cu sumele de plată.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

3. SĂ ŢINĂ EVIDENŢA livrărilor de bunuri şi servicii cu ajutorul JURNALULUI PENTRU VÂNZĂRI, precum şi evidenţa bunurilor şi a serviciilor taxabile achiziţionate, cu ajutorul JURNALULUI PENTRU CUMPĂRĂRI, în vederea determinării plafonului de scutire de T.V.A. de 220.000 lei, respectiv 65.000 euro la cursul B.N.R. de la data aderării.

Menţionăm că sunt scutiţi de această obligaţie contribuabilii care optează pentru aplicarea Regimului special pentru agricultori (reglementat de art. 315^1 din Codul fiscal) prin depunerea formularului 087.

Mai facem precizarea că nedepunerea în termen legal a declaraţiilor fiscale se sancţionează cu AMENDĂ, potrivit art. 336 din Codul de procedură fiscală. ANAF mentioneaza – NU LĂSAŢI PE ULTIMA ZI depunerea declaraţiilor fiscale !

Sursa (cu multumiri) – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Galaţi

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!