AcasăLegislatie actualizataLegea 82/2017 (aprobarea OUG 84/2016) - ce noutăți aduce ?

Legea 82/2017 (aprobarea OUG 84/2016) – ce noutăți aduce ?

Va informam pe aceasta cale ca in Monitorul Oficial nr. 313 din 2 mai 2017, a fost publicata – Legea nr. 82 din 27 aprilie 2017 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 84/2016 pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul financiar-fiscal.

Iata modificarile aduse:

1. – a fost completat art. 229 – Precizarea naturii debitului cu un nou alin. [2], astfel:

a. În toate actele de executare silita trebuie sa se indice titlul executoriu si sa se arate natura si cuantumul debitului ce face obiectul executarii.
b. Prin exceptie de la prevederile alin. [1], în toate actele de executare silita care privesc poprirea bancara, cu exceptia înstiintarii debitorului privind înfiintarea popririi, trebuie sa se indice doar cuantumul total al obligatiilor fiscale ce fac obiectul popririi.”

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

2. – a fost modificat art. 236 alin. [4] introducându-se o noua mentiune :

„ Sumele ce reprezinta venituri banesti ale debitorului persoana fizica, realizate ca angajat, pensiile de orice fel, precum si ajutoarele sau indemnizatiile cu destinatie speciala sunt supuse urmaririi la platitorul venitului numai în conditiile Codului de procedura civila, republicat, cu modificarile ulterioare.”

Sursa (cu multumiri) – AJFP Mehedinti

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!