AcasăNewsComunicat cu privire la acțiunile ANTIFRAUDĂ desfășurate în perioada minivacanței de 1...

Comunicat cu privire la acțiunile ANTIFRAUDĂ desfășurate în perioada minivacanței de 1 mai

De la înființare și până în prezent, la nivelul Direcției generale antifraudă fiscală s-au desfășurat ample verificări la nivel național cu rol în conformarea voluntară, prevenirea, descoperirea și combaterea evaziunii fiscale, pe aceste coordonate, în baza datelor deținute asupra categoriilor de contribuabili și a activităților cu risc fiscal, înscriindu-se și cele derulate în perioada 28-30 aprilie 2017.

În vederea atingerii obiectivelor propuse, pe cele două componente majore, de stimulare a conformării voluntare și combatere a evaziunii fiscale, acțiunile desfășurate în perioada menționată, au fost structurate astfel:

1. Abordarea preventivă a contribuabililor:

– împărțirea de materiale informative privind obligațiile legale ale acestora și sancțiunile la care se supun prin nerespectarea prevederilor specifice;
– monitorizarea/supravegherea activității desfășurate în vederea evaluării riscului fiscal și fiscalizării sumelor obținute.

Efectul imediat al acestei abordări, a fost relevat de gradul mare de fiscalizare al operațiunilor economice, sumele fiscalizate încadrându-se în tiparul anilor anteriori. În acest sens, în perioada monitorizării, două cluburi din stațiunea Mamaia, jud. Constanța au emis bonuri fiscale a căror valoare depășește 1,1 milioane lei.

În timpul acțiunilor de monitorizare desfășurate, inspectorii antifraudă și-au manifestat rolul activ și au îndrumat personalul angajat al operatorilor economici în vederea respectării obligației de a înmâna clienților bonurile fiscale emise.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

2. Acțiuni de control ce au vizat prevederile invocate în materialele aduse la cunoștința contribuabililor.

Aplicarea sancțiunilor pentru faptele contravenționale constatate cu ocazia controalelor operative s-a realizat în consonanță cu spiritul legii prevenției, existând multe situații în care sancțiunile contravenționale aplicate au fost avertismente, în unele regiuni acestea ajungând până la 45 % din total.

Inspectorii antifraudă au verificat 256 contribuabili la care au constatat fapte contravenționale pentru care au aplicat amenzi în valoarea totală de 1.196.400 lei și au dispus confiscarea de sume nejustificate și bunuri fără proveniență legală în valoare de 70.196 lei.

Totodată, în situații care relevau un grad ridicat de neconformare, a fost dispusă suspendarea activității pentru 9 contribuabili, 5 pentru nerespectarea obligației de a emite bonuri fiscale și 4 pentru comercializarea de băuturi alcoolice nemarcate.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție Vlad Tepeș a Jandarmeriei Române.

Sursa – antifrauda.ro

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!