AcasăReglementari contabileScrisoare de garanție/polița de asigurare de garanție - speța ANAF (suspendarea executării...

Scrisoare de garanție/polița de asigurare de garanție – speța ANAF (suspendarea executării silite)

Intrebare – Suspendarea executarii silite pe perioada derularii acțiunii în contencios administrativ împotriva deciziei de respingere a contestației contribuabilul poate avea la bază o scrisoare de garanţie/poliţă de asigurare de garanţie ?

Raspuns

Codul de procedură fiscală prevede că pe timpul soluţionării acţiunii în contencios administrativ, executarea silită se suspendă sau nu începe pentru obligaţiile fiscale contestate dacă debitorul depune la organul fiscal competent o scrisoare de garanţie/poliţă de asigurare de garanţie la nivelul obligaţiilor fiscale contestate şi neachitate la data depunerii garanţiei. Valabilitatea scrisorii de garanţie/poliţei de asigurare de garanţie trebuie să fie de minimum 6 luni de la data emiterii.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Ca atare, in vederea suspendarii executarii silite pe perioada derularii acțiunii în contencios administrativ împotriva deciziei de respingere a contestației, contribuabilul poate depune la organul fiscal o scrisoare de garanţie/poliţă de asigurare de garanţie la nivelul obligaţiilor fiscale contestate şi neachitate cu valabilitate de minimum 6 luni de la data emiterii.

Baza legala

Legea nr 207 / 2015 articolul 235 alin.1

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 12.07.2016 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!