AcasăCodul munciiO persoană fizică autorizată (PFA) poate avea angajați? - clarificări ANAF (2017)

O persoană fizică autorizată (PFA) poate avea angajați? – clarificări ANAF (2017)

Intrebare – O persoana fizica autorizata (PFA) poate avea angajați?

Raspuns – Conform prevederilor ordonantei de urgenta care reglementeaza desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, incepand cu data de 17.01.2017, PFA poate desfasura activitatile pentru care este autorizata, singura sau impreuna cu cel mult 3 persoane, angajate de aceasta, in calitate de angajator, cu contract individual de muncă, incheiat si inregistrat in conditiile legii.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Baza legala

– Ordonanta de urgenta a guvernului nr 44 / 2008 articolul 17 alin. (1)
– Legea nr 182 / 2016 articolul 1 pct 16

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 20.04.2017 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

6 COMENTARII

  1. Nu mai inteleg!
    Legea nr 182 / 2016 articolul 1 pct 21
    21. Articolul 24 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
    „Art. 24
    (1) Intreprinderea individuala poate avea in obiectul de activitate cel mult 10 clase de activitati prevazute de codul CAEN.
    (2) Intreprinderea individuala poate angaja cel mult 8 salariati, terte persoane, cu contract individual de munca incheiat si inregistrat in conditiile legii si poate stabili relatii contractuale, in conditiile legii, cu orice persoane fizice si juridice, cu alte intreprinderi individuale, cu PFA sau intreprinderi familiale, pentru efectuarea unei activitati economice, fara ca aceasta sa ii schimbe statutul juridic dobandit potrivit prezentei sectiuni.”

  2. este optional sa aiba salariati, nu obligatoriu!

    daca acest PFA este expert contabil sau avocat sau executor? – in aceste cazuri ce nu poti sa iti angajezi o secretara 😉

  3. A nu se confunda intreprinderea individuala cu PFA. Sunt conditii diferite atat ca numar de clase CAEN acceptate, cat si ca numar de angajati.

  4. Nu prea inteleg ce coduri CAEN sunt acceptate pt a fi un pfa sau ii si cati salariati poti avea maxim. De exemplu un executor poate functiona cu 10 angajati ca profesie liberala?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!