AcasăReglementari contabileFirmele platitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor, începând cu 1 ianuarie 2017...

Firmele platitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor, începând cu 1 ianuarie 2017 – nu aplica impozitul specific (cel putin în 2017)

Venim azi cu o serie de clarificari aferente articolului nostru de ieri – link, articol ce avea ca baza – Ordinul ministrului finantelor publice nr. 464 din 17 martie 2017 – pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activitati – publicat in Monitorul Oficial nr. 266 din 14 aprilie 2017.

Precizari importante:

– Începând cu data de 1 ianuarie 2017 a intrat în vigoare impozitul specific unor activitati, mai precis pentru activitatile de alimentatie (restaurante, catering, terase, baruri) si de cazare (hoteluri, pensiuni).
– Ordinul 464 detaliaza modul de aplicare al acestui impozit specific, clarificând anumite aspecte.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

– Impozitul specific este datorat de persoanele juridice care desfasoara efectiv activitatile vizate si care ar fi fost platitoare de impozit pe profit în absenta acestui impozit specific.

Persoanele juridice care, potrivit Codului fiscal, sunt platitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor începând cu 1 ianuarie 2017, nu aplica impozitul specific (cel putin în 2017).

– Prin ordin se prezinta exemple concrete de calcul al impozitului specific pentru mai multe situatii si activitati.

Sursa info (cu multumiri) – Administratia Judeteana a Finantelor Publice Mehedinti

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

2 COMENTARII

  1. daca sunt platitor de impozit pe venit la 31.12.2016 si am si caen 5630 platesc sau nu impozit specific in 2017?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura