AcasăReglementari contabileÎnlocuirea bunurilor sechestrate - speța ANAF pe domeniul colectării creanțelor fiscale

Înlocuirea bunurilor sechestrate – speța ANAF pe domeniul colectării creanțelor fiscale

Intrebare – La solicitarea debitorului, un bun mobil al acestuia care a fost pus sub sechestru de către executorul fiscal poate fi înlocuit cu un alt bun?

Raspuns

Potrivit Codului de procedură fiscală, la solicitarea debitorului, organul fiscal poate înlocui sechestrul asupra unui bun cu sechestrul asupra altui bun urmăribil, numai dacă bunul oferit în vederea sechestrării este liber de orice sarcini, valorificarea acestuia efectuându-se numai în măsura necesară pentru realizarea creanţelor fiscale şi a cheltuielilor de executare.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Baza legala

Legea nr 207 / 2015 articolul 227 alin.1 și art.241

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 11.07.2016 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!